El relat de vida de 50 anys de l'església de Santa Maria de Ferreries
Bosco Faner presenta un llibre commemoratiu al voltant de la història del temple
Testimonis al voltant de l’església de Santa Maria. Els capellans Cristòfol Vidal, Joan-Bosco Faner i Joan Febrer i l’historiador Miquel Àngel Casasnovas (el segon per la esquerra), qui va fer la presentació de la publicació.
Mn. Joan-Bosco Faner Bagur, qui va ser rector de la Parròquia de Ferreries des de 1979 a 2002, és l'autor del llibre commemoratiu «50 anys de l'Església de Santa Maria. Referent de la vida i de la comunitat catòlica de Ferreries». Publicació presentada per l'historiador Miquel Àngel Casasnovas el passat dissabte en aquest temple diàfan, i que l'any 1973 recollia en la seva arquitectura senzilla el clima del Concili Vaticà II i la renovació de l'Església. Amb les portes obertes a un poble que s'anava estenent, urbanísticament, en nombre d'habitants, activitat econòmica i també en diversitat de pensament. Una nova església impulsada als anys 60 per Mn. Guillem Coll i que continuà Mn. Enric Enrich, amb l'arquitecte català Vayareda. En un moment que l'església de Sant Bartomeu, amb els diferents canvis, la reforma litúrgica de l'altar girat de cara al poble o les primeres misses en menorquí, quedava enfora del creixement urbà i demogràfic, que a Ferreries superava ja els 2.000 habitants.
También en Menorca
- Antonio de Olives, veterinario: «Son nobles, pero el día que atacan no sueltan»
- Una cadena de ropa deportiva abre tienda en el polígono de Maó
- El cirujano Jeremy London te da la clave de qué hacer si te da un ataque al corazón cuando estás solo: «Siéntate de esta forma»
- El ataque del pitbull reaviva el debate: en Menorca hay 448 perros de potencial peligroso
- Ciutadella ya está conectada con Francia: arranca la única ruta marítima internacional de Menorca
1 comentario
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
... prefiero el libro de Sebastià Rotger «La indiferència religiosa dels ferreriencs». «La descristianització de Menorca», es mucho más divertido, pues analiza el retroceso de la religión en Ferreries, lo que es esperanzador...