I és que aquest concurs, que organitzava de nou l'Associació d'Apicultors de Menorca (AAM), en aquesta ocasió al Convent de Sant Diego, d'Alaior, constava de tres categories: mel de primavera, que va obtenir una participació de 54 mostres; mel de tardor, 14; i mels originals, amb 34 mostres més.
Del total de mels presentades al concurs, 44 pertanyien a productors de l'illa major, 31 provenien d'Eivissa, 21 eren de Menorca, i 6 més, de Formentera.
Tast i puntuacions
Al voltant de les 10.15 hores va començar el tast per part del jurat, amb representants de les associacions d'apicultors de Menorca, Mallorca i Eivissa.
A l'hora de puntuar les diferents elaboracions, els qualificadors van tenir en compte l'aspecte, l'aroma i el sabor de cada mel, i de manera especial el seu grau d'humitat. Perquè les mostres no podien superar el 18,5 per cent, i millor nota aconseguia aquella amb un menor percentatge.
És així que, en la categoria de mels de primavera, en el pòdium van acompanyar a Víctor Borràs el mallorquí Tomeu Fullana i l'eivissenc Marcos Escandell; en la de mels de tardor, el segon premi va ser per a Aimerit Mel Equilibri i, el tercer, per a Juan Luis Barral, tots dos de l'illa major. En la categoria de mels originals, el menorquí Pau Garriga Camps va quedar en segona posició, i Barral va ser tercer.
Des de l'Associació d'Apicultors de Menorca, el seu president, Kike Andreu, destacava l'èxit de participació assolit en aquesta edició, ja que es van presentar una setantena de productors, que van competir amb 102 mostres, és a dir, un 21 per cent més de l'habitual.
A part del concurs, entre divendres i dissabte es va poder visitar una exposició apícola, i la tècnica Marta Picart va oferir una xerrada.
1 comentario
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
La miel de Menorca es de las mejores, sino la mejor, de occidente.