La tercera edició de la Fira de la Ciència es celebrarà els dies 9, 11, 12 i 13 d'abril. El dia 9, dissabte, serà una jornada de portes obertes per a les famílies, perquè puguin descobrir els experiments que han preparat els alumnes de tercer i quart d'ESO que actuaran com ensenyants. Aquesta sessió inaugural, el recinte es podrà visitar de 10 a 13 hores, de forma lliure i gratuïta.
Visites escolars
En total hi haurà tretze expositors. Dotze els ocuparan estudiants dels instituts Josep Maria Quadrado, Maria Àngels Cardona, Biel Martí, Josep Miquel Guàrdia, Joan Ramis, Cap de Llevant i Pasqual Calbó, així com joves deLa Salle d'Alaior i, per primera vegada, del Centre Integrat de Formació Professional Centre de la Mar. També tindrà presència l'Estació d'Investigació Jaume Ferrer, que presentarà un projecte de ciència marina.
Els alumnes han preparat durant el curs una gran varietat de projectes, des de cases domòtiques a experiments sobre les propietats de la llum, passant per un taller d'impressió 3D, una activitat sobre les lleis d'Isaac Newton, relacionada amb els combustibles o sobre química i les seves reaccions.
Des de la Fundació Rubió, un dels seus vocals, José Antonio Fayas, apuntava ahir que l'objectiu de la Fira de la Ciència és clara, despertar vocacions científiques i tècniques entre els joves menorquins, a més de fomentar l'esperit emprenedor i afavorir la dinamització de l'ensenyament de les ciències i les tecnologies.
L'organització ha preparat un dispositiu, amb autobusos que duran fins a Maó estudiants de primer i segon d'ESO de tots els instituts i centres concertats de l'Illa, de manera que, durant els tres dies que durarà l'esdeveniment, hi passaran «més de dos mil alumnes».
Cada matí hi haurà dos torns. Els primers alumnes començaran la seva visita a les 9 del matí, i la segona, un parell d'hores més tard. En aquest temps, i dividit en petits grups, els visitants aniran rotant per tots els expositors i en cada un d'ells rebran les explicacions per part dels seus companys de tercer i quart, amb els diferents projectes demostratius de teories i pràctiques científiques, de robòtica, física, química, enginyeria, domòtica o dietètica.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.