Inici de festes de Gràcia, a la plaça Constitució de Maó. | Gemma Andreu

TW
0

El capvespre la festa ha esclatat a Maó. Sa Plaça estava plena. Eren les 16 hores quan el fabioler Lito Vinent ha fet sonar el primer toc i ha demanat permís al batle per iniciar el replec dels 141 caixers i cavallers que participen a la qualcada d’aquest dissabte de Gràcia. Després el fabioler ha anat a cercar la caixera fadrina, Marta Mercadal per sortir ja amb la bandera a cercar la resta de la qualcada.

Mentre s'iniciava el replec, a sa Plaça seguia la festa. Hi ha hagut la repicada de campanes i la gran mascletada. Es notava que la gent tenia ganes de festa. I amb els sons de la Banda de Música de Maó i la Banda de Cornetes i Tambors de Maó ha començat el passacarrers amb la Colla de Geganters de Maó i els gegants i geganters convidats de Santa Coloma de Gramanet.

Noticias relacionadas

(Fotos: Gemma Andreu).

Quan passaven vint minuts de les 17 hores s'ha incorporat a la qualcada el caixer batle, Héctor Pons, després de que la regidora i exbatlessa, Conxa Juanola, li fés entrega del bastó.

Després s'ha afegit Sa Capellana, Gerard Villalonga, i la qualcada s'ha dirigit a l’ermita de Gràcia, on a les 19 hores celebraran Completes i es preveu que el primer jaleo de les festes de Gràcia comenci sobre las 21 hores.