La Fira al Recinte des Mercadal reuneix objectes tan variats com un paravent japonès, màquines de cosir, formes per sabates, una màquina de projectar pel·lícules o un antic armari sabater que ha estat reconvertit en boteller | Sergi Garcia

TW
1

El Recinte Firal des Mercadal s’ha omplert d’objectes curiosos i tresors del passat que romandran allí en públic fins al diumenge. És la XIII Fira de Brocanters, Art i Col·leccionisme que es va inaugurar aquest dimecres i que reuneix a set expositors.

Es poden trobar des de mobles antics restaurants fins màquines d’escriure, llibres, mapes o quadres. La gran varietat dels articles que s’exposen és la norma. També els preus són molt diversos.

L’aficionat a les curiositats en trobarà algunes. Es pot veure, per exemple, un antic armari sabater que ha estat reconvertit en boteller i els bòtils, que són de licors d’una altra època també estan a la venda.

Taula

Un altre dels objectes que criden l’atenció és una taula de vidres aguantada per una escultura de bronze d’una noia. El preu d’aquesta peça és de 2.850 euros. També supera els dos mil euros una antiga taula de campanya del segle XVIII que es podia plegar.

Una roda de timó de vaixell es pot adquirir per 750 euros. Més cara es ven una safata de plata massissa anglesa d’àpoca colonial índia que pesa més de tres quilos. Igualment valuosos són una gran olla de coure que exhibeix un dels expositors o alguns dels mobles que seguint els gustos del públic estan pintats de colors.

Hi ha objectes espectaculars a preus més reduïts com una casa de nines de gairebé un metre, amb el seu mobiliari, que es ven per uns cent euros.

Una antiga màquina de fotografies Rollei està marcada a 95 euros, una màquina d’escriure Talbos a 45 i els dos toms dedicats a Menorca de «Die Balearen», traduïts al castellà costen 180.

Altres coses a la venda són gàbies, formes de sabata, cadires Tonet, exemplar de la revista «El hogar y la vida», còmics de «Mortadelo y Filemón», bàscules, un joc de parxís, maletes de fusta, màquines de fotos antigues, postals, ceràmica, joies, objectes de decoració...

Tots aquests materials i molts d’altres es reparteixen entre set expositors: Miquel Riudavets, Carlos Mercadal, Alcolea&Kraus, Xec Llorens, Ivo Mercadal, Toni Monjo i Fran Peña.

La Fira de Brocanters, que retorna després d’un any de parèntesi perquè l’any passat el recinte firals estava en obres de reforma, es pot visitar avui i demà de 18 a 21 hores. El dissabte i el diumenge obrirà d’11 a 14 hores al matí i el capvespre de 18 a 22 hores. L’entrada és lliure.