TW
5

Els gegants del Rei Alfons III, Abu Umar i na Nura van protagonitzar aquest dissabte, juntament amb les figures de l’avi Perico i s’àvia Aguedet, la Conquesta Gegant que, com cada any, va tenir lloc el dissabte anterior a la festivitat de Sant Antoni.

La baixada de les temperatures no animava gaire a sortir al carrer ahir migdia. Així i tot, la Colla de Geganters de Llucmaçanes va estar ben acompanyada durant el passacarrers que van fer pel centre de la ciutat, juntament amb els músics de la Banda de Maó.

Mentre es feia la cercavila, a les 12 hores, a la plaça Conquesta va tenir lloc l’acte que, des de fa uns anys, organitza el Partit Popular, per recordar que a Maó desembarcaren les tropes d’Alfons III. Una convocatòria a la qual assistiren unes quaranta persones i s’adheriren membres de Ciudadanos de Menorca. En els seus parlaments, Àgueda Reynés, Misericordia Sugrañes, Jesús Méndez i Andrés Spitzer van apel·lar a la defensa de les tradicions i a l’esperança que, després de les properes eleccions, aquest acte torni a ser oficial.

Una ‘batalla’ gegant

A l’altra banda de Santa Maria, a la plaça Constitució, un parell de centenars de persones presenciaren després els balls dels gegants, amb Abu Umar i Alfons III disputant-se na Nura, que representa Menorca. Els encarregats de narrar la història van ser Pili Martín i Vicente Andreu, acompanyats per les notes dels músics de la Banda Municipal. A més, es va comptar amb les veus dels cantaires dels cors de l’Orfeó Maonès.

Un altre atractiu que hi havia enguany era la participació de s’avi Perico i s’àvia Aguedet, dues figures de la Colla de Llucmaçanes que compleixen 25 anys i que mai abans havien participat en els actes de Sant Antoni. Ha estat aquesta una manera de donar-los protagonisme, substituint als gegants Joan i Rita. L’acte va acabar amb la interpretació de l’«Himne a Menorca».