El mestre marger Damià González va explicar ahir a la consellera Maite Salord les feines ja desenvolupades. | Josep Bagur Gomila
17/11/17 1:47
És un dels trams del Camí de Cavalls degradats per l'erosió. Però la seva adequació duu afegida una segona finalitat, la de recuperar la tècnica de la pedra en sec en paviments. I les primeres pedres per fer camí ja estan col·locades.
Lea la noticia completa en la edición impresa del 17 de noviembre en Kiosko y Más
12 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Caminar per un camí empedrat o emmacats (avui aprenc una paraula nova), es una experiència molt agradable. Quan faig excursions i veig aquests camins mig perduts hem fa molta pena. Estic content que els recuperem. També hem de tenir en compte que això enriqueix l'illa cap a els visitants. salutacions i bon diumenge.
¿Por qué van contra la naturaleza? ¿O es que la naturaleza "empedra"? Dejad que fluya, coño.
El camí de cavalls en concret, era i es un pas natural per anar a peu. Es troba prou documentat en els nostres arxius històrics , cosa que ningú vol mirar, que al llarg de tota la historia i per la seva salut, cap cavall hi passá, la qual cosa, la seva denominació , mostra un desconeixament cultural del cavall. Ases i cárregues, tampoc foren res comú. El que si es veritat, es que tenim, molts “dubtors i cap doctor” en la materia dels camins. Es demostra que no es coneix sa técnica de manteniment dels “camins naturals” segons la seva “geología”. L’emmacat, història i funció, res te a veure amb el nostre anomenat camí de cavalls.
A Menorca, molts anys enrrera, els carrers dels pobles estaven emmacats i molts dels camins que devallen als barrancs també estan emmacats. A Ciutadella mateix encara queden uns quants bocins de carrers emmacats. I de camins tenim el que devalla el barranc d'Algendar, del costat de Ciutadella, al Barranc de Binigaus també n'hi ha un parell de bocins, al mateix Camí de Cavalls a la devallada al Barranc de Canutells, al Barranc de Sa Torre a s'Heretat d'Es Duc, .... antigament s'emmacava. Ara li volen dir "empedrar", però aquí s'emmacava i hi havia emmacadors, amb el temps aquesta feina s'ha perdut, si ara es vol recuperar, molt bé, però és l'emmacador que emmaca els camins emmacats.
Vamos, que se van a gastar un dineral en poner cuatro piedras!!!! y luego, cuando vuelva a llover con fuerza lo destrozará todo
A Paquito:Todo eso es competencia de los ayuntamientos no del Consell. Ganas de de criticar...Ya hace bien el Consell en invertir en el Camí de Cavalls. De todas las inversiones y actuaciones realizadas desde que se inauguró el Consell, el Camí de Cavalls ha sido lo que más ha ayudado a empezar a desestacionalizar el turismo.
Maite Salord es creu la il.luminada redentora dels pobrets menorquine@ts.
Los baches que hay en el pueblo sin tapar, hay calles que todavía carecen de alcantarillado y urbanizaciones que están hechas una mierda y se dedican en cuerpo y alma a tirar el dinero en un Camí de Cavalls. DEU MEU SEÑOR.
La tècnica del empedrat ja es va utilitzar en l'època àrab i romana, i es va utilitzar pera adequar una xarxa de camins extensa per molts llocs del nostre territori illenc, on avui encara és freqüent trobar ferm empedrats, que ens demostra la nostra ferma història i la cultura dels nostres avantpassats. O sigui la petjada de la nostra pròpia història. El Camí de Cavalls ja el coneixen molts menorquins i està envoltat d'una gran història i llegenda. El seu origen podria remuntar-se a les cavalleries, sistema encarregat de la defensa de l'illa, més o menys cap al segle XIV. ...El Camí de Cavalls és fràgil en la mateixa mesura de la seva riquesa paisatgística i patrimonial. El seu ús ha de ser, per tant, responsable, i un ús responsable comença pel coneixement i reconeixement de la seva riquesa i de la seva fragilitat.Per tant és molt important el poder recuperar tota aquesta riquesa cultural, com altres elements etnològics, però que per l'esdevenir del temps s'ha deteriorat.Ara és
Parece resbaladizo