El mestre marger Damià González va explicar ahir a la consellera Maite Salord les feines ja desenvolupades. | Josep Bagur Gomila

TW
12

És un dels trams del Camí de Cavalls degradats per l'erosió. Però la seva adequació duu afegida una segona finalitat, la de recuperar la tècnica de la pedra en sec en paviments. I les primeres pedres per fer camí ja estan col·locades.

El Consell ha iniciat els treballs per millorar l'empedrat d'aquells trams del Camí de Cavalls que en pitjor estat es troben. La primera actuació, un projecte pilot, es centra en el tram de sortida de la Cala Sant Esteve. I per desenvolupar aquests treballs s'ha comptat amb la col·laboració i assessorament en pedra en sec dels margers del Consell de Mallorca. Durant aquesta setmana, el mestre marger Damià González ha compartit els seus coneixements amb el paredador menorquí Carlos Bagur perquè pugui estendre la tècnica, artesanal i laboriosa, al llarg dels trams del Camí de Cavalls.

A Mallorca, aquesta tècnica de construcció ancestral està fortament arrelada, fins el punt d'anar de camí cap a la Unesco. Tot i que a Menorca existeix la paret seca i els mestres paredadors, no hi estan acostumats a treballar la tècnica al terra.

Lea la noticia completa en la edición impresa del 17 de noviembre en Kiosko y Más