Obertura. Els artistes, el dia de la inauguració de la mostra. - J.J.

TW
0

Amb l'exposició "Totes les Vides" s'inicia un homenatge a l'escriptor de l'any, Ponç Pons, qui es mostrà emocionat dient que acceptà dit reconeixement per part del Govern com una forma més de servei a la nostra cultura. L'homenatge, que surt de la galeria Xibau, vol tenir un llarg recorregut, tal i com manifestà Maties Sansaloni, amb qui Ponç Pons manifestà tenir una ferma amistat, tant per la tasca que fa a la galeria, com per la bona cuina que elabora la seva dona n'Ague, que en un to irònic assenyalà que millor posar un restaurant que una galeria. Acostumat a parlar en públic, aquest cop els sentiments deixaren paleses les emocions, i així ho manifestà. Alhora, amb l'humor característic del poeta, passà a enumerar les aportacions de diverses persones no sols a la seva obra, també a l'exposició que s'inaugurava: la seva dona, poc donada a reconeixements públics, i el coautor de l'exposició Pere Pons, que amb els seus gravats amplia l'obra poètica de Ponç Pons. Ambdós tenen un llarg camí d'amistat i complicitat creativa, fins i tot, entre rialles i somriures, en la construcció del galliner de Can Salord, actual seu de la UIB d'Alaior. I Pau Sintes i Guillermo Comba, altres dos bons amics i col·laboradors no sols en l'exposició, també en altres treballs, i així feu un recorregut per altres persones allà presents, com ara el batlle Pau Morlà, a qui va dir que el seu homòleg de Ferreries Josep Carreres, el volia fer ferrerienc.

Pel que fa a l'exposició, per a la qual Pere Pons ha fet un gravat commemoratiu, hi ha un petit repàs a l'obra del poeta alaiorenc, i objectes associats, una cadira menorquina, manuscrits, màquines d'escriure, fins i tot un Van Gogh, sí un Van Gogh, Pons Ponç volia un quadre de l'holandès, i en Pere Pons li feu l'autoretrat.

L'exposició mostra obra inèdita dels dos Pons, i fotografies del poeta amb guanyadors del Nobel.

L'acte fou presentat per Ana Maria Bagur, qui a més de fer un repàs per l'obra poètica de Pons, anuncià, que a més d'aquesta exposició, cap a l'estiu, l'homenatge tindrà una nova mostra, amb una exposició de poetes i gravadors de l'Illa, així com l'edició d'un segell commemoratiu.

Com diu el conseller de Cultura, Joan Lluís Torres, en el folletó de presentació de l'exposició "Pons Ponç es un poeta menorquí i bona persona. ¡Llarga vida a la poesia! Per tant, llarga vida als poetes".

Romandrà oberta fins dia 31.