El horno crematorio de restos animales fue inaugurado en 2007 y forma parte de la concesión a la UTE Es Milà desde 2016 | Javier Coll
21/09/22 4:00
El vertido de cabezas de vacuno y vísceras procedentes del matadero de Maó, según apuntan los indicios, es fruto sin duda de una mala praxis, pero el núcleo del problema se halla en las tarifas abusivas que cobra la UTE Es Milà, concesionaria de la planta de tratamiento, por la incineración de los restos animales. Esa es la conclusión a la que llega el sector cárnico de Menorca.
Lea la noticia completa en la edición impresa del 21 de septiembre en Kiosko y Más
8 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Más deberían pagar, por la mierda que generan. Es una vergüenza generar tanto residuo y quejarse por pagar por ello.
Quina vergonya amb sa doblerada que cobren per incinerar. Sa realitat apareixia a ses fotos de es Diari, restos d'animals abocats, ni enterrats ni incinerats. Consell i s'Ajuntament de Ciutadella (es contribuents de Ciutadella són es que més han pagat per incinerar) actuaran o miraran cap una altra banda com sempre?
Suposo que s'equip de govern de s'ajuntament de Ciutadela i sa oposició posaran es crit en el cel, ja que durant molts anys a Ciutadella hem pagat més des 70 % des subproductes animals no destinats al consum humà (SANDACH) que s'haurien d'incinerar i ens cobren com a incinerats. L'any 2016 es va passar d'enterrar-los (suposadament) a incinerar-los (suposadament), amb un aument des costos pagats amb es impostos de tots es ciutadellencs de més des DOS MIL PER CENT (més des 2.000 per cent), passant llavors d'un preu d'una mica menys de 40 euros per tona de SANDACH suposadament enterrada a més de 800 (uns 1.000 actualment) euros per tona de SANDACH suposadament incinerada. Quan es veu que, tot o almenys en una part considerable ni ho enterren ni ho cremen, senzillament ho aboquen. Esperem que es polítics locals no siguin tan inútils com de costum i denunciïn judicialment aquest evident frau i demanin al concessionari i subsidiariament al consorci i al Consell que compensin als contribuents de Ciutadella per lo pagat per incinerar i no incinerat. O fins i tot açò és massa feina per es polítics que hi ha dalt la Sala avui en dia?
Vamos, que "como está muy caro", pues lo colamos y no pagamos. Las cosas no se hacen así
Joan LlufriuHauries de mirar més prim abans de calumniar a ningú, perqué la calumnia es un delicte. Es de s'escorxador de Maó no gestionen Milà, sino que ho fa una UTE. Es de s'escorxador de Maó, segons sa notícia, deuen 80.000 euros de restos incinerats, així que es veu clarament que sí que ho duen a cremar, però també esta a la vista que no es crema. Es de s'escorxador de Maó no fan ni desfan, ni són es responsables de lo que es fa o deixa de fer a Milà. Es evident que es responsable de sa gestió a Milà i de lo que passa allà, és sa UTE concessionaria i, subsidiariament, es Consorci i es Consell. Fins a 2016 s'enterraven es SANDACH (subproductes animals no destinats al consum humà) a un preu de menys de 40 euros tona, a partir de juliol d'aquell any, per imposició de la UTE que gestiona MIlà i es Consorci es va començar a incinerar a un cost de (llavors) més de 800 euros tona. Moltíssim mes car que a qualsevol planta de sa península o Mallorca, on, per posar un exemple, el cost d'incinerar era llavors de 39,45 euros/tona. I mira si es car que a Ciutadella, a pesar des transport tan enfora, surt bastant més económic dur-ho a incinerar a sa Península, a pesar de tots es intents d'aturar-ho per par de sa UTE que gestiona Milà. Per una altra, com a ciutadellenc, com a ciutadà resident a Ciutadella, ja que es ciutadans de Ciutadella som es que durant bastants anys hem pagat més de 70 % d'aquest "servei" d'incineració que ja s'ha demostrat almenys parcialment fraudulent, m'agradaria saber quant i com, en defensa des contribuents ciutadellencs, reclamarà s'ajuntament es danys i perjudicis causats als responsables directes i en es seu cas subsidiaris de Milà.
Una estafa en tota regla perquè cobren un preu altíssim, 1.000 euros per incinerar cada tona. Molt bé per es periodisme d'investigació de es Diari. A veure que fa ara s'Ajuntament de Ciutadella, que molts anys hem pagat (es contribuents de Ciutadella) més des 70 % de ses incineracions que no s'han fet, perquè de moment ni han obert sa boca, segurament perquè passen de defensar al ciutadà de Ciutadella perquè en es Consell tambè manen es del (des)govern PSOE-PSM-Podemos. El Consell té la obligació d'aturar-ho, denunciar-ho al jutjat i responsabilitat "in vigilando".
És a dir, que són ells que, per no pagar, ho tiren de qualsevol manera...
Y si se ponen de acuerdo entre las carnicas y compran un incinerador para ellos. Así solo tienes que gestionar las cenizas. Y a unas malas le haces el trabajo a es mila e incineras tu mas cosas.