Así lo estipula el reglamento que determina el papel del Ayuntamiento en las fiestas de Sant Joan, aprobado por pleno en 1989, con Antoni Salvador como alcalde, donde se define quién puede serlo y cómo se escoge el fabioler y también su sustituto. El fabioler, tanto el titular como el suplente, tienen que ser trabajadores del Ayuntamiento, priorizando a los notificadores-alguaciles.
La concejal de Fiestas de Ciutadella, Laura Anglada, confirma que la decisión última será de los fabiolers y que por tanto «no será una decisión del equipo de gobierno», ya que de lo que se trata es de «atenerse a lo que dice este reglamento».
19 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
- La elección vuelve a abrir el debate de la participación de las mujeres- para Mes el titular mallorquín según su criterio sólo sería suficiente tener tetas gordas, después se disculpó pero allí queda. Que gente nos desgobiernan, Salud y vivan las ocurrencias pero siempre cobrando
I si fos mahonesa? O una dona de color? O un magrebí? Res, les tradicions poden ser enteses com a riquesa cultural, identitat, però quan es converteixen en presons per sectors de la societat, cal plantejar-se alguna cosa, i ser valent@s.
???? sempre igual, em pensava que els Ciutadellencs presumíeu que de no tenir protocol de Sant Joan. Festa arcaica, feudal i masclista. Sa mateixa supèrbia Ciutadellenca matarà aquesta festa. Teniu la oportunitat de, ni que sigui un detall anecdòtic, tenir un gest cap a les dones enguany. Ànim, intenteu-ho, que són dones, no el dimoni.
Deberia ser un mahonés
Así es la izquierda, funciona a golpe de ideología y manipulación, de crear no crean NADA NUNCA. Para deshacer y protestar siempre se apuntan los primeros.
seguesc...diu sra. joana "les coses són com són". Per la mateixa regla de tres, no hauríem de demanar igualtat en res idò perquè com sempre ha estat així...?? és això que em vols dir..o no l'entenc. Jo sí la puc entendre que com a dona vol fer allò que els homes en la tradició li diguin, però jo com no vull, estic en el meu dret de reclamar la meva participació a unes festes, a tenir més visibilitat, igual que puc demanar un sou igualitari (la tradició diu que l'home ha de cobrar més per ocupar el mateix lloc). I repeteixo un llibre o un quadre són coses materials artístiques i en el tema de sant joan estem xerrant de PERSONES, de respecte cap un col·lectiu que existeix i vol tmb participar. Hi ha coses com l'evolució i la igualtat que no són enteses per tothom, ho entenc.
sra, Joana. li contestaré. no em compari un llibre ni un quadre d'un museu amb una festa tradicional. Matar toros és cultura i ja es sap que és una salvatjada per això s'han prohibit alguns actes amb animals. Es podrien també censurar les festes de sant joan perquè és evident que els animals pateixen però ara no estem xerrant d'això. Estem xerrant que les dones ocupen càrrecs públics ARA quan mai ho havien fet. Doncs, això de sant JOan és igual, una altra cosa és que com a dona t'hagin fet creure que només pots fer pastissets o planxar el vestit del caixar. vostè pot pensar això i jo ho respect molt que es passi el dia dins la cuina o que obri la porta amb un somriure a tothom que ve a veure el seu marit vestit de caixer, però jo com a DONA no m'agrada això i m'agradaria sortir com a caixera o fabiolera mateix..perquè casualment a cap altre poble puc sortir. Per tant, respect jo que vostè faci el que fins ara feien les dones per sant joan, i vostè respecta que jo no ho vulgui. igualtat
Machistas!
Tambien una tradición que las mujeres no votaran
sra. Sara tu has inventat sant joan? Per què no inventes santa joana i la poses en marxa? No t´agrada tal com es? Molt bé. Si vas a un museu correigeixes un quadre si no és del teu gust? Si llegeixes un llibre li afeigeixes o li treus pàgines? A sa naveta des Tudons li posaries finestres d´alumini? Les coses son com son i el mon no ha de girar al gust particular de cadascú, açò és imposible.