L'esdeveniment del capvespre va començar amb els parlaments de la directora del centre, Margarita Seguí, el director insular de l'Estat, Javier López-Cerón, la directora general d'Ordenació, Innovació i Formació Professional de la conselleria d'Educació, Isabel Cerdà, la consellera insular de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, i la batlessa de Maó, Àgueda Reynés.
Margarita Seguí va fer un breu repàs històric de l'institut, des dels seus inicis com escola nàutica fins a l'actualitat, passant per l'estada inicial al Claustre de Sant Francesc i el trasllat definitiu a l'actual ubicació. Així, va fer referència al caràcter únic del centre, que va esdevenir la referència a l'Illa dels estudis superiors, i va fer constar certes «mancances», com una «dotació econòmica fixe com a institut històric» i també la necessària ampliació del centre, que ja té el projecte redactat però que no s'ha duit a terme.
En la resta d'intervencions, López-Cerón va recordar «el lema de Joan Ramis, studio et amore», Baíllo va recordar el seu pas pel centre com alumne i com a docent, etapes diferents, en edificis també diferents, i en darrera instància, Àgueda Reynés es referí al prestigi del Ramis, per «l'alt nivell d'exigència i la qualitat d'ensenyament».
Després es va projectar un muntatge amb fotografies que resumeixen la història de l'institut. Hi aparegueren centenars d'alumnes, professors, a les antigues aules o al laboratori de Sant Francesc, i al centre actual. Un repàs que no va ometre la situació anormal dels darrers cursos, amb la implantació del Tractament Integral de Llengües, aprofitant així l'avinentesa per reclamar consens a l'hora de fer canvis en el sistema educatiu, tancant el recull fotogràfic amb el missatge «i seguim construint el futur».
L'acte es va completar amb l'actuació musical organitzada a través de Joventuts Musicals de Maó, en què s'interpretaren peces de Ravel, Mozart, Morricone o Toldrà, amb formacions de corda, vent, guitarra i cant i piano.
4 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Homo!, l'inefable de torn amb la seva particular persecució de qualsevol tema que tengui a veure amb l'àmbit religiós!!, fins i tot quan no ve al cas. Seria qüestió de fer-s'ho mirar. Estem ja un poc cansats d'aquest discurs inquisitorial. Tolerància, senyor, que d'intransigències n'anam farts!!!
... No parece que hayan pasado 150 años. Lo digo porque seguimos arrastrando la patética asignatura de religión como si no hubiese cambiado la sociedad desde entonces.
Espectacular el trío de clarinetistas! Enorme Luis!
Muy pocas luces aquien se le ha ocurrido cerrar el centro durante una hora sin avisar, y dandonos por saco a los que teniamos que trabajar .hay otras zonas para correr