Els participants van gaudir d’una dura jornada, però en què van gaudir del paisatge que ofereix l’Illa | Josep Bagur Gomila

TW
2

Prop de 90 ciclistes van participar ahir a l'onzena Ruta dels Fars, una cita que organitza l'Associació Cicloturista de Menorca i que, novament, va resultar exitosa. Va ser, amb un recorregut de 211 quilòmetres per passar per sis fars de Menorca.

La caravana ciclista va sortir a les 9.10 hores de la Plaça Constitució des Mercadal, cap al far del Cap de Cavalleria per la carretera de Fornells. Als primers quilòmetres els corredors van anar més o menys agrupats, però després del primer far, el grup es va anar estirant fent camí cap a Ciutadella.

El següent far de l'itinerari era el de Punta Nati, on hi havia el primer dels tres avituallaments del recorregut. Va ser un descans, més o menys llarg segons cadascú, abans de dirigir-se cap a sa Farola, a la bocana del port de Ciutadella, i després, cap al del Cap d'Artrutx.

Els ciclistes van enfilar després cap a Punta Prima, passant per Ferreries, es Migjorn Gran i Sant Climent, per veure el cinquè far. I des d'allà, els participants van dirigir-se cap a Sant Lluís, es Castell i al port de Maó. Allà hi havia el darrer punt d'avituallament, abans de reprendre la marxa cap a Favàritx, primer, i cap as Mercadal, després.


Pujada al Toro

Amb 208 quilòmetres a les cames, els primers ciclistes encaraven el tram final de la Ruta dels Fars. El primer corredor va completar l'etapa a les 15.36 hores, sent també el més ràpid en l'escalada. Va ser Pedro Fernández, que ho va fer en 14 minuts i 26 segons. Mentre, el darrer en arribar ho va fer a les 19.45 hores.

El president de l'Associació Cicloturista, Arturo Sintes, va qualificar de «fantàstica» una prova que «és un repte personal, perquè altres anys anàvem tots junts, però ara no s'espera a ningú, cada un va al seu ritme, i acabar la ruta es converteix en un repte personal».