Toni Riudavets, president i director de Cercle Teatre, i Damià Bosch, vicepresident i ajudant de direcció, ànimes del projecte - Josep Bagur Gomila

TW
0

Tot i ser el promotor d'un dels premis teatrals més importants de l'Estat, de promoure les jornades formatives i les aules de teatre, el Cercle Artístic feia anys que perseguia recuperar la vocació teatral amb una companyia pròpia. La idea s'ha materialitzat de la mà d'un grup d'actors amb experiència a l'escenari i que prenen el relleu de la desapareguda Companyia Nura, desapareguda en els anys 80 en el si de l'entitat centenària. El nou grup es diu Cercle Teatre i neix com a secció del Cercle Artístic, amb la idea no sols de representar obres a l'escenari, sinó també de promoure l'activitat dramàtica en totes les seves vessants i de col·laborar amb projectes teatrals engrescadors.


Impulsors

La idea va començar a gestar-se fa dos anys, durant el mandat de Maria Josep Rebassa, i s'ha materialitzat ara amb el suport del president del Cercle, Rafel Pallicer i la seva junta. Al capdavant de Cercle Teatre hi ha dos actors amb experiència i reconeguda trajectòria:Toni Riudavets i Damià Bosch. Ambdós afirmen estar engrescats i il·lusionats amb el projecte. Compten amb la col·laboració de dos grans valors del teatre: Mari Genestar i Sebastià de la Fuente. La màxima il·lusió de la nova formació és veure inaugurar la reforma del Teatre des Born, perquè Ciutadella recuperi el seu espai escènic de referència i un auditori digne per a les representacions teatrals.

Cercle Teatre sorgeix en un moment de retallades en l'àmbit cultural, però això no acorvarda als fundadors del nou grup perquè consideren que «el teatre no pot viure de subvencions, si ofereixes espectacles de qualitat, el públic respon i ho agraeix». Tenen l'estaló de l'entitat centenària i la base sòlida que els ofereix l'experiència en els escenaris. Però el que més els motiva és la passió pel teatre.

Toni Riudavets i Damià Bosch comparteixen la fascinació per la dramatúrgia, pel món teatral, i volen que el projecte avanci per ajudar a dinamitzar l'activitat de teatre a Ciutadella. La inauguració del Teatre des Born, prevista l'any qui ve, pot ser el motor per materialitzar tots els projectes que tenen en perspectiva.