TW
0

El Claustre del Seminari acollirà avui vespre el darrer concert del Festival de Música d'Estiu de Ciutadella, amb un balanç positiu en l'afluència d'espectadors. Les diferents actuacions, cinc en total, especialment les de músics locals, han atret un públic divers i han aconseguit engrescar l'audiència. Però com a comiat de la temporada i com a sisè concert, Joventuts Musical de Ciutadella vol oferir un recital de piano sol, per tal que el certamen enguany no hagi quedat curt en la seva varietat.

La clausura anirà a càrrec de Josu Okiñena, pianista d'origen basc de dilatada trajectòria internacional. El músic és, a més, un enamorat de Ciutadella, a on acostuma a escapar-se sempre que la seva agenda li ho permet. De fet, fa dies que el pianista és a Menorca, on ha a aprofitat per realitzar els assajos del programa que oferirà avui, a les 21.30 hores: un deliciós repertori d'obres de Mozart, Chopin, Liszt i d'Aita Donostia.

Segons Joventuts Musicals, Okiñena és un dels pianistes més rellevants de l'actual escena musical, i també, el millor dels intèrprets que avui dia es poden trobar per defensar un enregistrament de l'obra per a piano del llegat del compositor basc, el Pare Donostia (1886-1956).

L'activitat professional de Okiñena comprèn la tasca pedagògica i la interpretació, amb l'activitat científica musical des d'un enfocament transdisciplinar.

Actualment és coordinador d'investigació del Centre Superior de Música del País Basc, Musikene, doctorat per la Universitat de Valladolid.

A més ha impartit cursos de postgrau en diferents universitats d'Espanya, Argentina, Cuba i Bolívia i ha participat en seminaris dedicats a la investigació musical al Orpheus Institute de Gant.

Compromís: els autors bascs

Josu Okiñena ha actuat en algunes de les sales de més prestigi del món, ha participat a reconeguts Festivals Internacionals i ha col·laborat amb orquestres de renom. El 2006, a causa del seu compromís amb la música actual i en particular amb els compositors de la seva terra, estrenà al costat de l'Orquestra Simfònica d'Euskadi el "Concert per a piano i orquestra", d'Ignacio Tellería.

Els seus pròxims compromisos inclouen concerts a Europa i Estats Units, així com la seva participació com a ponent en prestigiosos congressos internacionals dins i fora d'Espanya, visitant Florida i Roma, entre d'altres ciutats europees.