Multitud. L’avinguda Pare Huguet i el carrer des Comerç s’ompliren de gent, per presenciar l’acte - carles mascaró

TW
0

El poble d'Alaior va encetar ahir les seves festes de Sant Llorenç, amb una vetllada molt seguida pels alaiorencs, que van omplir l'avinguda Pare Huguet i el carrer des Comerç.
L'acte del pregó va començar quan passaven tot just cinc minuts de les vuit i mitja del vespre. Amb la presència d'autoritats municipals i insulars, la batlessa, Misericordia Sugrañes, va presentar el pregoner, Ricard Ramisa, a qui més tard entregaria un gravat d'Alaior, "la diplomatura que diu que ets alaiorenc", bromejà.

Igualment, acabat el pregó, la batlessa va sorprendre a Marisa Pons Tomàs, la responsable de les 'majorettes' d'Alaior, amb un petit homenatge pels 25 anys "de labor totalment desinteressada" al front de l'entitat. Així, se li va fer entrega d'un escut de la ciutat d'Alaior com a obsequi.

Quan passaven de les 21.15 hores, el so del tambor i el fabiol es començaren a sentir d'enfora. La fabiolera, acompanyada per la junta de caixers i un nombrós grup de cavallers, així com també per fillets i filletes vestits, uns de caixers, i uns altres amb indumentàries tradicionals. El so es va anar acostant a poc a poc fins a l'entarimat instal·lat al carrer. Tots pujaren a l'escenari. Allà, la batlessa entregà el penó al caixer fadrí, Llorenç Pons, "perquè el passegis amb orgull pels carrers del nostre poble"; una morratxa al caixer casat, Climent Olives, "perquè reparteixis l'aroma pel poble"; i una altra morratxa al caixer pagès, Sebastià Garriga, "perquè puguis regar el camp amb l'alegria de la festa".

Durant l'acte es va fer un homenatge a Toni Riudavets, per 25 anys de participació a la qualcada, i seguidament es va fer la primera sonada.

La nit s'arrodoní amb les actuacions dels Sonadors de Son Camaró i, després, amb la de Txarango i el DJ Fede García.