Presentació. Les quatre protagonistes del concert de dilluns - Javier

TW
0

El Pla de sa Creu de Sant Lluís acollirà dilluns un concert ben especial, de la mà de quatre veus femenines menorquines ben conegudes i de contrastada solvència, com són Joana Pons, Rita Barber, Àngels Anglada i Maria Camps. Quatre dones que oferiran una actuació força variada, atenent als seus estils particulars.

El regidor Francisco Olives i les protagonistes presentaren ahir aquesta iniciativa de l'Àrea de Cultura del consistori santlluïser, que duu per títol "Sa dona menorquina canta". Olives agraí la gran predisposició demostrada per les cantants des del principi, un projecte del qual "sabem com començarà però no com acabarà", ja que, assegura el regidor, serà un gran espectacle.

Totes quatre cantants van manifestar la importància de la proposta del Consistori, perquè "avui en dia, amb la situació econòmica actual, és lloable que l'Ajuntament promogui un concert a l'aire lliure i gratuït", començà dient Maria Camps.

Rita Barber va destacar la varietat d'estils que s'agrupen en aquest concert, des de la lírica de Maria Camps, fins la cançó menorquina de Joana Pons o els temes més pop i rock d'Àngels Anglada, passant pel repertori de fado i de música mediterrània de la pròpia Barber.
reivindicar la dona

Per la seva part, Maria Camps considera que iniciatives com aquesta són "una mena d'homenatge a la música en general, per la idiosincràsia de Menorca", per ser una terra molt musical. "Aquí, la gent acaba els concerts cantant, i a altres llocs això no passa". Un fet que relaciona amb una "tradició musical molt arrelada, des dels sabaters de banqueta als que ens hem pogut dedicar a la música".

Sobre aquest aspecte, Joana Pons també apuntà que "la gran sort dels menorquins és que hi ha hagut una gran cultura musical, que ha passat de pares a fills, i on no ha estat el pare, el fill o el gendre el que sabia sonar la guitarra".

Igualment, Camps va destacar també la importància d'aquest concert, perquè "sembla que allò majúscul és sempre el masculí, com 'Els Tres Tenors'". Per això, "s'ha d'agrair aquesta iniciativa de l'Ajuntament, perquè la dona, desgraciadament, encara té moltes coses a reivindicar". Per altra banda, Joana Pons també es referí a la varietat musical del concert. Una riquesa que no només apareixerà a través d'intervencions individuals, sinó que també "intentarem compaginar-nos i oferir alguna peça juntes, tot i la diversitat d'estils". Així, la cantant alaiorenca va fer broma dient que "encara que la gent no pugui dir que hem fet molt bo, que puguin dir que estàvem ben mones". En darrer terme, la ciutadellenca Àngels Anglada, que compartirà escenari amb tres alaiorenques tot oferint un repertori "de música pop suau i algunes balades", es mostrà també agraïda pel "plaer d'estar al costat d'aquestes grans artistes".