Víctor Villalonga Juanico - Gemma Andreu

TW
0

Autofitxa
Em dic Víctor Villalonga Juanico, tenc 27 anys i sóc d'Alaior. A l'estiu treballo d'ajudant de magatzem de begudes a una empresa al polígon del poble. A l'hivern, estic aturat. Sóc un gran aficionat al disseny gràfic i m'he anat formant per adquirir coneixements. Enguany he guanyat el concurs de fotografia que convoca l'Ajuntament per les festes de Sant Llorenç i que il·lustra la portada del programa.


Quan comença a interessar-se pel disseny gràfic?
Deu fer quatre anys que em vaig apuntar a un curset que donava el SOIB d'introducció al disseny gràfic. I vaig veure que m'agradava molt aquest món. Vaig saber després que s'impartia a l'Escola d'Art el grau mitjà d'autoedició i disseny gràfic i m'hi vaig apuntar. Jo solia fer fotos i m'agradava dibuixar però crec que la guspira la vaig tenir en aquest curs del SOIB.

I s'havia presentat a cap altre concurs abans d'aquest?
En aquest que convoca l'Ajuntament era la primera vegada que m'hi presentava. Però el mes de gener vaig optar al premi de Sant Antoni que impulsa el Consell. No vaig guanyar res. I vaig quedar segon d'un altre concurs convocat pel Consell. I és que un treball que vaig fer va servir per presentar-lo a aquest certamen sobre prevenció de malalties de transmissió sexual als joves.

I quan es decideix presentar-se al concurs alaiorenc?
Quan em vaig assabentar, el certamen era de pintura. Vaig anar a demanar si alguna creació feta amb ordinador servia per optar al premi i em van dir que no. A Alaior, els premis de fotografia i pintura es celebren de forma alterna. I per això vaig esperar que toqués el concurs de fotografia. Jo ja tenia la idea dins el cap i enguany l'he poguda presentar.

Què ens pot contar de l'obra que ha guanyat el concurs i que tots els alaiorencs ja tenen a casa seva?
La imatge d'Alaior és una vista de casa d'uns amics meus. La veig cada setmana i em va inspirar. I sobre l'estel, se'm va ocórrer la idea i la vaig perfilar per fer-la realitat. La primera idea que vaig tenir era posar, enmig de l'estel, un jaleo, però després vaig pensar que seria massa clàssic. I remenant entre les fotos que havia fet l'any passat, vaig trobar aquesta perquè em va semblar idònia. És una imatge del dissabte de les festes de Sant Llorenç de l'any passat. És just el moment d'anar a cercar el caixer batlle. Apareix el caixer fadrí al carrer Major.

I li agradaria professionalitzar aquesta afició?
M'agradaria avançar en aquest món però ho vaig difícil. He anat fent cursos de disseny i he de dir que he après molt dels mestres que he tingut, però per seguir en aquest món me n'hauria d'anar a Barcelona, i de moment, ho veig complicat.