Alba Bosch Argelich - A.B.

TW
0

Autofitxa
Em dic Alba Bosch, tinc 55 anys, sóc de Tàrrega, Lleida, i visc a Ciutadella des de fa 30 anys. Vaig fer Belles Arts, i estant a l'Illa, vaig estar vint anys treballant a la Casa de Cultura. Ara hem creat una associació on fem tallers tant per a joves com per a adults.


Què pot explicar de l'associació?
Som un conjunt de gent que pensem que a Ciutadella hi falta un espai perquè la gent hi tingui una mescla d'arts, no només de pintura, sinó també dansa, música, costura. Tot el que sigui crear. Tenim un local a la Plaça Princesa Joana, 13, i hem començat fa uns quatre mesos.

Quants usuaris tenen?
De moment en tenim uns 24. La idea ha tingut bona acceptació, perquè realment els preus són molt baixos. Però els que hi treballem el que volem és que aquest espai estigui obert a tothom. És a dir, sí que fem diferències d'edat, amb els joves per una banda i els adults per una altra, però no fem diferències en relació amb les circumstàncies de cadascun.

És un espai integrador?
Sí, del tot. Creiem en la tolerància i en saber compartir. Llavors, cada persona, amb la seva dificultat, amb malalties com el parkinson o amb qualsevol minusvàlua, no s'ha de sentir diferent als altres, sinó que ho ha de poder compartir, desenvolupant cada un la seva vena artística. L'objectiu és, primer gaudir creant, i després, gaudir veient el que has creat i compartir-ho amb tots.

Com s'organitzen els tallers?
Tenim dos espais, un dedicat a pintura, volum i modelatge, i l'altre dedicat a expressió corporal, dansa, pilates. També podem fer teatre musical. Ara hem començat, però veurem si podem fer més coses, segons com respongui la gent.

Els tallers duren tot l'any?
Ara hem acabat el curs d'hivern, per això l'altre dia vam fer una exposició amb totes les obres, els alumnes de dansa i de teatre van fer unes representacions, i ara començarem els tallers d'estiu el mes de juliol. Aniran dirigits tant a fillets com a adults.

En què consistiran aquests tallers?
A l'espai dedicat a la pintura, cada grup serà diferent, perquè els adults tenen altres dinàmiques. També dedicarem dies a fer sortides a fora, a fer volum, modelatge, fang, guix, fusta. És bastant creatiu, perquè es deixa que cada persona s'expressi de la manera que més li agradi, encara que sempre amb unes bases acadèmiques. Perquè al principi, si no en sap, se n'hi ha d'ensenyar. També hi ha el taller de costura, on a partir d'unes teles que ens regalen, aprenen a fer roba.

Quants mestres són?
De moment som tres. Carla Benejam, que fa dansa i teatre; Inés Pons, que fa el taller de costura; i jo, que m'encarrego de tot el que és plàstica.

Quina diferència hi ha entre els seus tallers i les escoles municipals?
Aquí hi ha més tolerància, menys rígida, on no s'exigeixen nivells, només és per passar una estona. A més, hi ha horaris flexibles, perquè s'ho puguin combinar com puguin, però sempre amb un ordre.