Taula. Organitzadors i participants as Freginal, el pulmó de Maó - Javier

TW
0

Flors als mostradors, als edificis públics, a les llibreries, als àpats més dolços però, sobretot, flors que alegraran el cors. Maó veurà de nou com la saba de milers de plantes nodreix una ciutat de fades. La cita serà el proper cap de setmana, els dies 18 i 19, on la imaginació, l'originalitat i l'explosió aromàtica ompliran tots i cadascun dels racons de la ciutat. Deu espais públics es convertiran en visita obligada de les centenes de persones que passegin per Maó. Enguany, es recupera el Teatre Principal que l'any passat no es va poder ornamentar. A més, altres punts del recorregut inclouran exposicions d'artesania i fotografia. La Plaça des Pinzell també serà decorada per iniciativa de l'Associació de Veïns del Camí de Ses Vinyes. A més, 41 comerços han informat a l'Ajuntament que se sumen a la iniciativa decorant els seus mostradors. Però poden ser més.

La regidora de Cultura i Festes, Elisa Mus, agraí ahir l'esforç de tots els participants que fan possible la consolidació de l'esdeveniment "sense baixar ni un mil·límetre el llistó" tot i comptar amb un pressupost menor. I és que l'Ajuntament invertirà 7.500 euros a la iniciativa. L'any passat van ser 9.000 mentre que l'edició anterior s'hi invertiren 26.000 euros. Aquesta rebaixa ha estat possible "gràcies a nombroses entitats que donen vida a canvi de res" i de la reducció de l'ajuda que reben les floristeries.

La batllessa, Àgueda Reynés, parlà d'un projecte consolidat i que funciona, d'aquí la necessitat de donar-li força i continuïtat. A més, considerà que la cita atreu molta gent d'altres municipis aconseguint dinamitzar l'economia.