Saló Gòtic. Els alumnes senior recolliren, ahir capvespre amb satisfacció, el títol que els acredita haver cursat estudis en la Universitat Oberta per a Majors - Gemma Andreu

TW
0

Amb un entusiasme envejable, 124 alumnes senior menorquins han finalitzat el curs de la Universitat Oberta per a Majors que d'ençà 12 anys impulsa la UIB a Menorca. Són estudiants d'entre 52 i 88 anys, procedents de Ciutadella (36), d'Alaior (42) i de Maó (46) que ahir van rebre el reconeixement oficial als seus estudis, en un multitudinari acte al Saló Gòtic. D'aquesta manera, Ciutadella acollí per primera vegada la cloenda de la Universitat per a Majors, un fet que destacà amb goig la batlessa accidental, Francisca Marquès.

Els 124 majors universitaris van recollir, d'un en un, el diploma senior que els acredita haver cursat els estudis de la UIB que s'han impartit a la Casa de Cultura de Ciutadella, a la seu universitària de Can Salort a Alaior i a la Biblioteca Pública de Maó.

Carme Orte, catedràtica d'Educació i directora de la UOM, destacà que el nivell de matrícula es manté d'any en any entre els 120 i els 130 alumnes, el que demostra que la nostra societat té persones majors actives i amb ganes d'aprendre, i que l'edat no és impediment per ampliar coneixements. Les regidores d'Educació de Ciutadella i Alaior, Maite Torrent i Isabel Anglada, respectivament, van transmetre l'enhorabona als "llicenciats" i destacaren les seves ganes d'aprendre. Per la seva part, la consellera insular de Benestar Social, Aurora Herráiz, recordà la figura de Montserrat Casas i felicità els estudiants per la seva valentia.

Durant el curs, els alumnes han tingut l'oportunitat de cursar assignatures com Dret de família (impartida per Joan Barceló Martí), Plantes autòctones (Marc Moll), l'Arquitectura barroca a Menorca o sobre la sarsuela, entre una ampla i variada temàtica curricular. Segons Emilia Suárez, coordinadora de la UOM a Ciutadella, aquest curs hi ha hagut una activitat per fomentar les relacions intergeneracionals que ha engrescat molt els alumnes. Ha consistit en que infants de Primària han fet de professors als avis, explicant els seus coneixements i els projectes que fan a classe. Aquesta iniciativa pedagògica inèdita ha estat coordinada pel pedagog Pere Alzina, professor amb experiència en la Universitat Oberta per a Majors.

Pels alumnes de la UOM ahir va ser un dia especial en rebre el certificat que acredita els seus coneixements i, sobretot, per compartir un dinar que els reuní a la taula com a acte de comiat després d'un intens curs de vivències i aprenentatge.