Ciutadella. Fernando Vivó, Maite Salord, Pilar Vinent i els quatre alumnes premiats en el certamen - Gemma Andreu

TW
0

Quatre alumnes de l'IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella han estat els guanyadors del XI Premi Borja Moll de Contes i Rondalles. L'edició d'enguany demanava llegendes sobre la cultura talaiòtica, per reforçar la candidatura de Menorca com a Patrimoni de la Humanitat.

Han concursat alumnes de l'IES Josep Maria Quadrado, La Salle de Maó i l'Escola d'Arts, tot i que finalment i com a curiositat, tots els guanyadors provenen de l'institut de Ciutadella. En la modalitat de Secundària, el primer premi ha estat per Rosa Portella Fortuny (amb el relat "Torralba") i el segon, per Marc Massip Mesquida ("Amor salat").

En la modalitat de Batxillerat, el primer premi se l'ha enduit Xabier Faner Capó ("S'anell de s'àvia"), i el segon, Gemma Benejam Taltavull ("El poblat de Binissafullet i el problema dels alls"). Els guanyadors han estat gratificats amb premis de 250 i 150 euros en material didàctic i informàtic. Els relats premiats es publicaran en un opuscle que sortirà al carrer el proper mes de novembre en el marc de la Fira del Llibre en català.

El director insular de Cultura, Fernando Vivó, lliurà ahir els premis en un acte celebrat a la Casa de Cultura de Ciutadella. També assistiren Maite Salord, com a membre del jurat, i Pilar Vinent, també membre del jurat i responsable del Servei de Política Lingüística i Cultura Popular.

Entre el públic destacà la presència d'una de les professores dels alumnes guanyadors, Marianna Muñoz, i Nito Ferrer, en representació del director de l'IES Josep Maria Quadrado, Miquel Àngel Casasnovas, que no va poder assistir-hi per l'obligació de romandre al centre durant la concentració de protesta contra la política educativa. L'acte es va cloure amb una sessió de contacontes, organitzada per la Xarxa de Biblioteques, en la que l'actriu Núria Cremades explicà el conte "Tereseta i Ester" i altres històries de Salvador Espriu.