TW
0

Coincidint amb la celebració del Dia del Llibre, avui surt al carrer el Quadern de Folklore número 99 que es publica sota el títol "Encantaments d'avui en dia". Aquest nou document recorda un recull de llegendes que publicà Francesc d'Albranca en el seu Folklore menorquí de la pagesia i les situa en el dia d'avui. La publicació ha estat creada a partir d'una selecció de grans escriptors i il·lustradors illencs d'avui que ens regalen una nova lectura de les rondalles i llegendes menorquines més tradicionals. Per exemple, el novel·lista ferrerienc Joan Pons pren part del recull amb el conte "Ses germanes" i amb una il·lustració de Tònia Coll. O Cristòfol Mus, popular autor de poesia i cançons, hi participa amb una versió molt personal de "Sa somera blanca", amb una il·lustració de Pilar Romero.

Pau Faner escriu el conte "Es gorg blau", inspirat en la llegenda Es gorg. Ho il·lustra Pere Pons. I així fins a dotze històries.

L'edició ha anat a càrrec del Col·lectiu Folklòric de Ciutadella amb una edició limitada de 400 exemplars. Compta també amb l'ajuda de l'Ajuntament de Ciutadella que adquireix 50 exemplars. Serà el tercer quadern de folklore que no rep una ajuda del Consell.

Fa uns mesos que es van complir cent anys del concurs que convocà l'Ateneu Científic, Literari i Artístic i que premiava el millor treball sobre una rama del saber que li deien "folklore menorquí". El jurat premià el treball de Francesc Camps i Mercadal. Donada l'efemèride, els amics del Col·lectiu Folklòric de Menorca consideraren que la col·lecció de quaderns se n'havia de fer ressò. I així ha estat en el nombre 99. S'ha fet convidant a escriptors actuals que fessin una reescriptura d'aquelles rondalles que recollí Camps i Mercadal i també Ferrer Ginard (qui va rebre l'accèssit d'aquell premi).