La sèrie ha causat gran expectació especialment entre els veïns des Migjorn Gran. - Javier

TW
0

As Migjorn Gran en els últims dies no es xerra d'altra cosa. S'han convertit en el punt de mira de Balears des de que IB3 anuncià una nova sèrie televisiva que transcorre en el poble més petit de Menorca. I per més gust dels migjorners, "Migjorn" es presentà anit al Bar Teatre La Palmera en primícia amb l'emissió del primer capítol.

L'acte s'inicià amb un parlament de benvinguda de l'amfitrió, el batlle de l'Ajuntament des Migjorn Gran, Pere Moll, que va mostrar la seva alegria i gratitud com la resta de veïnats que esperen impacients que arribi el diumenge, quan a les 22 hores s'emetran, com cada setmana d'ara en endavant, dos capítols de la sèrie. Seguidament va intervenir José Manuel Ruiz Rivero, director general de l'EPRTVIB, David Mataró, director de la sèrie, i per tancar l'acte el president del Consell, Santiago Tadeo. Hi va haver tanta gent a la sala que es van haver de fer dues sessions.

"Migjorn" és una comèdia de situació que transcorre a l'interior d'una casa tradicional del poble on es troben dues famílies, una menorquina i una mallorquina que acaba d'arribar per resoldre el tema d'una herència. En Miquel i la seva filla Joana s'hauran d'estar as Migjorn més temps del que pensaven i hauran de conviure amb els seus veïnats, na Pilar i en Pere, amb qui hauran de compartir carrer i alguna cosa més.

En Miquel i na Pilar tenen personalitats oposades, ell és urbà, ella rural, ell malhumorat, ella vitalista, ell mallorquí i ella menorquina i aquesta diferència marcarà el motiu de moltes de les seves disputes.

El repartiment està justament format per dos actors menorquins ben coneguts, Laura Pons i Alvar Triay, que és natural des Migjorn Gran. Els dos estaven també ahir presents durant la presentació de la sèrie. Els personatges mallorquins seran interpretats per Miquel Gelabert i Lluqui Herrero i com artistes convidats s'hi afegeixen dos menorquins més, Rodo Gener i Enka Alonso a més d'Esperança Font i Toni Cantamisa o Toni de los Ángeles entre altres.