Trasllat. Va ser necessària la intervenció d’una grua per traslladar les grans fulles de l’antiga porta - Paco Sturla

TW
0

Les enormes portes del bisbe Juano tornen a lluir a la portalada principal de la Catedral. Les grues van facilitar ahir el trasllat i col·locació d'aquests immensos elements de fusta que daten del segle XIX, baix la supervisió dels operaris de l'empresa Tandrisa i dels fusters als quals se'ls ha encomanat la tasca de restauració.
Es tracta de la porta que, des de que s'instal·là a l'època del bisbe Juano, sempre ha servit d'entrada principal al temple. Però la feina de reforma de la façana de la Catedral i la descoberta de la porta original gòtica van obligar als arquitectes Agustín Petschen i Jordi Pons a repensar la seva col·locació. Un cop enllestida la reforma, la porta del bisbe Juano ha tornat al seu lloc, una mica desplaçada perquè ara llueix encaixada i adaptada a la portalada gòtica original. Segons explica l'arquitecte Jordi Pons, per al seu encaix, s'ha reconstruït el timpà que havia desaparegut i s'ha fet nou de marès, amb un resultat bell i auster.

Amb la porta del bisbe Juano encaixada de nou, la portalada principal de la Catedral ha guanyat amb una estètica neta i antiga, adornada per les arquivoltes del periode gòtic. Aquestes arquivoltes han estat netejades, però quedaran tal qual estan a l'espera de que es puguin aconseguir els recursos econòmics necessaris per acometre la seva restauració. La porta del bisbe Juano no s'obrirà al públic fins després de les festes, pendent dels acabats finals.