Mostra. Roman oberta fins el 5 de gener a l’espai Sant Josep de Ciutadella, organitzada per la galeria Retxa - Paco Sturla

TW
0

No és el primer cop que Josep Moncada (1967) treballa la relació pictòrica entre figura humana i aigües purament cristal·lines. Un joc de reflexos i transparències amb el que l'artista menorquí sedueix la mirada de l'espectador. "Il·lusió aquàtica" dóna títol a una proposta plena de serenor i llum. Una mostra organitzada i gestionada per la galeria Retxa de Ciutadella que es podrà veure a l'espai Sant Josep del carrer Santa Clara fins el 5 de gener.

Capbussades de vida i líquid pur. La nitidesa que acompassa quan les sensacions més vitals regalimen. Moncada convida a endinsar-se en un món que va molt més enllà de l'harmonia estètica dels seus llenços. Un viatge cap a l'interior i de camí a les profunditats marines absortes de silenci.

Olis en femení
Contemplar aquesta nova sèrie en ple mes de desembre és un luxe per als sentits, com el de tornar a percebre els esquitxos salats infiltrant-se a les capes subaquàtiques a manera de les seves protagonistes. Olis en femení. Quadres freturosos de faccions directes que aposten per torsos en acció amb l'entreteniment de teles vaporoses.

"Ja no em sento malament actuant diferent", "Sirenetes", "El mirall de la meva realitat", "Mira, respira, riu, plora, viu", "Buidar per omplir"... formen part d'un total de 16 obres per a una mostra que completen un parell de litografies i una llum d'autor.

Amb aquesta selecció, Josep Moncada torna a encendre el desig de qui observa a voler formar part de les vivències que retrata. Capa rere capa sota la força d'uns colors que empenyen a la reflexió personal.

"Il·lusió aquàtica" s'obre al públic entre setmana, de 10 a 13 i de 18 a 20 hores. Els dilluns capvespre romandrà tancat. Els dissabtes l'horari de la sala és de 11 a 13 i de 19 a 21 hores.