Presentació. A l’acte, Gabriel Julià, l’alcalde José María de Sintas i la regidora de Cultura Auxiliadora Pons - SMPAC

TW
0

L'Ajuntament de Ciutadella ha instaurat el Premi Amorós d'edificis consistent en guardonar, fomentar i valorar la conservació i preservació de l'arquitectura del nucli històric de la ciutat, però també les reformes parcial o integrals dels seus interiors. El nom del premi és el reconeixement a la nissaga dels Amorós que tant influïren en el disseny arquitectònic de la ciutat durant els segles XVII i XVIII.

Així ho van explicar l'alcalde de Ciutadella, José María de Sintas, i la regidora de Cultura, Auxiliadora Pons, als que acompanyà a l'acte el professor i historiador expert en l'arquitectura de Ciutadella, Gabriel Julià.

Els Premis Amorós volen homenatjar la tasca duita a terme per la família Amorós perquè durant tota la vida es dedicaren al treball de l'arquitectura i avui dia resten moltes empremtes de la seva obra arreu de tota Menorca.

Les bases del concurs
L'objectiu del premi pretén contribuir al reconeixement de l'esforç continuat dels propietaris d'edificis del centre històric, els quals fan prevaler els valors arquitectònics singulars que confereixen a Ciutadella una fesomia única.

El premi s'atorga en dues modalitats: una, a la millor obra de rehabilitació de façanes; la segona, per a la millor obra de rehabilitació integral de l'edifici, acceptant també una obra parcial.

Qualsevol persona, entitat o institució podrà presentar propostes d'obres que s'hagin duit a terme durant l'any natural de 2012. Podran proposar obres persones que no siguin promotores ni propietàries dels edificis, però hauran de tenir el consentiment d'aquest per optar al premi.

El termini per a presentar propostes al Premi Amorós serà del dia 2 al 31 de gener.

El jurat estarà format per membres de la Comissió Municipal de Patrimoni Històric, organisme aquest que ha proposat la implantació del premi.

El guardó consistirà en un diploma acreditatiu i l'import equivalent al total pagat de l'ICIO (Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres) fins un màxim de 1.000 euros, en el cas de façanes, i màxim de 2.000 en obres integrals.

Gabriel Julià destacà la importància del premi i el nom del mateix, ja que cal reconèixer que "Ciutadella sempre ha sabut conservar el seu patrimoni".