BORJA QUEVEDO PONS - Gemma Andreu

TW
1

Autofitxa
Som de Maó, tenc 9 anys i visc amb ma mare, Xisca Quevedo, l'àvia Mariana i el meu germà petit, Ivan. He començat el quart curs d'Educació Primària, al Col·legi Mateu Fontirroig. M'agrada molt jugar al parc, a l'"escondite" i, sobretot, a "parkour", allò que escales, voltes, botes... Abans jugava a futbol amb el CD Menorca però enguany he decidit descansar.

Com és que et dediques a replegar taps de plàstic?
El curs passat, la nostra mestra, Marta Escoberro, ens va explicar la història de n'Aitana, una filleta que necessitava que li fessin tres operacions quirúrgiques. Per aconseguir els doblers necessaris els seus pares, i més gent, replegaven taps. A l'escola vam decidir ajudar-la i, entre tots, vam començar a replegar taps de plàstic per ajudar n'Aitana.

Has replegat taps tot l'estiu?

Sí. Vaig pensar que si m'hi dedicava, quan tornés a l'escola en podria dur molts. Sé que hi ha més fillets que necessiten ajuda, ara és n'Iker qui necessita que l'operin.

En vas reunir molts?
Sí, el primer dia de classe vam dur a l'escola tres sacs ben plens. Ma mare creu que així s'apuntaran més fillets a replegar taps.

Per què en volies replegar tants?

Perquè, si estés al lloc d'algun d'aquests fillets, m'agradaria que m'ajudessin a mi.

Com vas aconseguir-ne tants?
Hi ha gent que m'ajuda. Es meu conco que treballa a un bar, alguns companys de la feina de ma mare, dos empleats de FCC, na Resu que ens deixa la bossa amb els plàstics al pestell de la porta de casa, i dues cafeteries de Maó.

T'ha suposat molta feina?
Sí, molta feina. Agafem taps per tot, al parc, a la platja, quan anem a les festes de poble...
Al pati de casa tenim un contenidor de plàstic bastant gros i l'anem omplint. Sort que na Xisca, ma mare, m'ajuda!

Per a què serviran tots aquests taps que heu replegat?
Perquè altres fillets que estan malalts es puguin operar i així curar-se.

Trobes que ens hem d'ajudar els uns als altres?

Ara hi ha poca gent que replegui taps. A l'escola, hi ha fillets que "farden" molt però a l'hora de la veritat no en duen ni un de tap.

Un dia, la mestra ens va dir que penséssim que si estéssim al lloc dels fillets malalts i necessitéssim ajuda ens agradaria que ens ajudessin. Per açò jo en duc tants, pels fillets que no en repleguen.

Tens algun amic malalt?

No... Per sort no.


Estàs content amb els tres sacs que vas portar el primer dia d'escola?
Sí, estic molt content d'haver-ne replegat tants. M'agrada.

Continuaràs guardant taps i tapadores de plàstic?
Sí, jo seguiré, fins que s'acabi i ja no serveixi per ajudar la gent.

Què vols ser quan siguis gran?
Vull ser metge, està bé ajudar la gent. També m'agradaria molt ser professor de "parkour", per ensenyar als fillets que no poden pagar un professor.