Camí d’en Guixó. El col·legi públic Maria Lluïsa Serra de Maó serà inaugurat el proper dilluns dia 10 - Javier

TW
0

Motxilles mig preparades. Llibres a punt de plastificar. Bolígrafs acabats de comprar i que resten dins l'estoig a què comenci el curs.

Els centres, preparats per rebre de nou la vida a les aules i els equips directius de les noves infraestructures, ansiosos d'inaugurar espai i estrenar mobiliari.

El proper 13 de setembre els centres educatius s'ompliran de nou d'ambient, de vida i, sobre tot, de molta educació. Uns 17.000 alumnes tornen enguany a les aules. Aquesta xifra és similar a la del curs passat tot i percebre's una variació si la comparació es fa per etapes. D'aquesta manera, les xifres aproximades de matriculació -encara no hi ha dades definitives- contemplen a Educació Infantil entorn a 2.900 alumnes i a Primària, uns 5.700. A Educació Secundària hi haurà 3.900 estudiants, als cicles formatius hi ha a dia d'avui 1.100 inscrits i als Programes de Qualificació Professional Inicial, 170 estudiants. A Batxillerat les aules comptaran amb uns 900 joves, la mateixa xifra que els matriculats a l'Escola Oficial d'Idiomes. Al Conservatori hi haurà 320 alumnes i a 'escoletes' de 0-3 anys, la xifra arriba als 1.366.

El delegat territorial d'Educació, Julián Hernández, assenyala que resten per comptabilitzar les sol·licituds d'alumnes que han demanat un canvi de centre o són nouvinguts, xifra que ascendeix a unes 120 peticions.

Els cursos d'Educació Secundària contemplen un augment important a causa dels primers efectes del boom demogràfic de l'any 2000, així com els cursos de l'Escola d'Adults i l'Escola Oficial d'Idiomes que també han incrementat les xifres de matriculació, principalment a la recerca d'una titulació que els posicioni a l'hora d'inserir-se en el món laboral. Així i tot, l'alumnat a les etapes d'Infantil i Primària ha descendit.

Julián Hernández també ratifica les paraules que pronuncià fa uns mesos el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Maó, Simón Gornés, en preveure, de cara al proper curs 2013-2014, el tancament de 'l'escoleta' Sant Josep, sempre hi quan no es produeixi un increment de matriculacions. Aquest curs el centre obrirà amb 21 alumnes.

Els nous col·legis
Dos nous centres educatius obriran les portes aquest curs escolar. A Maó, el col·legi públic Maria Lluïsa Serra, situat al Camí d'en Guixó, serà inaugurat el proper dia 10 en el marc de les festes de la Mare de Déu de Gràcia i rebrà un total de 75 alumnes repartits en els cursos de P3, P4, P5 i primer de Primària. El centre, dirigit per Maria Magdalena Llull Mancas, obrirà així una línia de cadascun d'aquests cursos. I és que tot i que els alumnes del CP Sa Graduada quedaran enguany al seu centre, Educació reserva l'espai per poder-los traslladar a la nova escola quan s'executin les obres de reforma de l'edifici. Així, el 'Maria Lluïsa Serra' començarà a funcionar amb cinc mestres en comissió de serveis després d'arribar a un acord entre els docents i la Conselleria.

Per la seva banda, Sant Lluís també inaugura centre. El col·legi públic Albert Camus, sota la direcció de Maria Gràcia Martorell Humbert, acollirà enguany 150 alumnes repartits en dos cursos de P3, dos més de P4 i dos de P5 així com un curs de primer de Primària. Comptarà amb deu docents. La data d'inauguració encara no està tancada, assenyala Hernández.

El delegat territorial d'Educació assegura que aquestes dues noves incorporacions al mapa escolar illenc "donen oxigen" a la resta de centres educatius i que, en el cas de Maó, solucionarà la manca de places després que en una trentena d'anys la ciutat no hagi vist alçar cap nova infraestructura educativa.

El delegat d'Educació fa un esment especial al retard que ha acumulat el nou centre de Maó. Explica que quan la Conselleria va finalitzar les obres del centre, va sorgir un problema, les instal·lacions de connexió no estaven executades. I és que, tal i com comenta Hernández, el solar va ser cedit per l'Ajuntament a l'IBAVI per alçar habitatges de protecció oficial. La crisis econòmica ha deixat aparcat el projecte i, per tant, totes les instal·lacions i urbanització de la zona que s'havia acordat que executaria l'Institut Balear de l'Habitatge, restaven pendents. Hernández agraeix la implicació de l'Ajuntament de Maó qui ha hagut d'invertir uns 300.000 euros perquè el centre pugui obrir portes aquest 2012-2013.