Presentació. Miquel Plana, Ricard Ramisa, Misericordia Sugrañes, Maria Camps i Isabel Rodríguez

TW
0

El camp de futbol de Los Pinos es transformarà el dijous, a partir de les 21.30 hores, en l'escenari dels festivals d'Eurovisión d'entre els anys 60 i 80 del passat segle XX. Desset intèrprets participaran en el cinquè festival de la cançó organitzat per l'Ajuntament d'Alaior, en el que Jordi Odrí i Clara Elorduy seran els presentadors.

El director musical del festival, Ricard Ramisa, va assegurar que l'edició d'enguany hauria d'haver rememorat els festivals dels anys 90, seguint l'ordre cronològic des que el 2008 es va iniciar aquest festival. Però, el canvi d'estètica dels festivals dels 90, amb l'eliminació de l'orquestra el 1999, va fer decidir a l'organització mantenir l'esperit inicial i, en aquesta ocasió, recordar els festivals d'Eurovisión de les dècades anteriors, amb la interpretació de les cançons guanyadores o d'altres que, tot i no haver guanyat, van aconseguir un important èxit de públic.

Maria Camps va destacar el bon clima existent des de l'inici entre els participants en els festivals, assegurant que es tracta d'una trobada anual que representa una festa. Camps, que va elogiar la iniciativa de l'Ajuntament, va assegurar que el repertori de cançons d'enguany correspon als festivals d'Eurovisión de l'època de major esplendor i, en aquest sentit, va destacar l'actuació de Zoe Valderrama, que interpretarà una cançó del jove Jean Jacques del festival de 1973.

Miquel Plana, del grup "Puretones", va destacar la implicació del poble d'Alaior en la celebració dels festivals i, a més, va expressar la seva emoció per ajuntar-se diferents tipus de música i persones d'edats també diferents. Plana va referir-se a la germanor existent entre els músics i cantants, així com d'altres persones que participen en el festival.

L'alcaldessa Misericordia Sugrañes i la regidora de Cultura Isabel Rodríguez van agrair el treball d'hores i hores dels artistes i altres col·laboradors per fer realitat els festivals d'Alaior. L'Ajuntament farà front al pressupost, que és de 15.000 euros.