filera. El carril-velo ofereix protecció als patinadors, que queden separats del trànsit - i.p.d.r.

TW
0

Són un grup de sis amics barcelonins d'entre 41 i 54 anys a qui els agrada patinar. Ho fan des de fa prop de tres anys. Es troben cada setmana per descobrir nous indrets on passejar amb els seus 'longboards', uns patins de grans dimensions. Ara han tingut l'oportunitat de venir a Menorca. Només seran dos dies, però n'hi haurà prou per conèixer uns quants racons de l'Illa.

Xavi, Elias, Enric, Fernando, Igor i Jordi són de Barcelona. Estan casats i tots tenen fills. Aquest cap de setmana, però, el passaran a l'Illa per gaudir-lo a bord dels seus patins. A la Ciutat Comtal són habituals les seves sortides. Se'ls coneix com "Els Insaciables". Sempre volen noves experiències.

El seu primer viatge
Van arribar a Ciutadella per mar ahir dematí. Havent recuperat forces després d'un viatge prou mogut, aquests aventurers van iniciar el seu recorregut. La primera aturada, sa Caleta. I a partir d'aquí, improvisació, agafant per referència l'experiència de Jordi Mateu, que coneix bé l'Illa i que els ha proposat visitar també Punta Nati per contemplar des d'allà la posta de sol.

Ja per a avui diumenge, el grup té previst dirigir-se cap a la zona de llevant, on s'hi estaran fins dilluns, quan tornen a casa. Per arribar fins a Maó tenen previst fer qualque tram amb el 'longboard' (els més llargs, de prop de dos metres, han quedat a casa per no tenir problemes a l'avió), però ho combinaran amb l'autobús per recórrer els quasi 45 quilòmetres que hi ha de punta a punta.

Per als seus desplaçaments utilitzen l'asfalt, sempre per la vorera i amb molta precaució, igual com ho fan els peatons, amb la diferència de que patinant es poden fer grans distàncies en poc temps. El seu récord són 28 quilòmetres en dues hores de camí.