Processó marítima. La protectora dels pescadors i mariners va guiar les embarcacions. - Paco Sturla

TW
0

Desenes d'embarcacions van participar ahir capvespre a Fornells en la processó marinera de la Mare de Déu del Carme, per tal d'honorar la protectora dels mariners i pescadors.

La jornada festiva va comptar amb la celebració d'una missa a l'església de Sant Antoni Abat i una posterior convidada oficial, que va cloure un programa organitzat per la Confraria de Pescadors de Fornells, amb la col·laboració de l'Ajuntament des Mercadal i de la Parròquia de Sant Antoni.

El rector Joan Tutzó va oficiar la missa en honor de la Mare de Déu del Carme, a la que van assistir les principals autoritats i nombrosos veïns i turistes que van voler afegir-se a la solemnitat de la festa religiosa. La missa va finalitzar amb el tradicional cant de la "Salve marinera".

Quatre pescadors, i després diversos veïns, van ser els encarregats de portar la imatge de la Mare de Déu del Carme, que va encapçalar la comitiva pel carrer de la Mar fins la plaça de s'Algaret, on va ser embarcada dins el bot "Fornells". La processó per mar va comptar amb la participació de més de mig centenar d'embarcacions que van arribar fins la bocana del port, on es va llençar una corona de flors en memòria dels pescadors desapareguts.

De tornada, la comitiva va realitzar un nou i més curt itinerari per la plaça S'Algaret i el carrer Major, fins arribar de nou a l'església, lloc que va acollir per segona vegada la interpretació de la "Salve marinera".