Jaume Reurer Frohelich - m.p.

TW
0

Autofitxa
Em dic Jaume, tenc 53 anys i sóc d'Alaior. Treballo al Poliesportiu d'Alaior atenent al públic i controlant les instal·lacions. A més, sóc el president de l'Agrupació de Voluntaris Esportius de l'Illa. La meva gran debilitat és la pràctica del caiac. He assistit a totes les concentracions populars que s'han desenvolupat i el meu gran objectiu és fer la volta a l'Illa. En la darrera concentració, a fi de maig, vaig fer des de Cala Viola fins Cala Morell en dos dies. També m'agrada escoltar música i llegir.

És el president de l'Agrupació de Voluntaris Esportius. Quina és la missió d'aquest grup?
L'agrupació es va formar per tal de col·laborar amb les entitats i clubs esportius de l'Illa que demanen la nostra ajuda en l'organització de qualsevol tipus d'esdeveniment o partit.

Quants membres formen aquesta associació?
Som una vintena.

I com va sorgir aquest moviment?

Va sorgir arran de les olimpíades de Barcelona de 1992 on hi va haver gent que hi va anar a col·laborar. De llavores ençà, s'ha anat ajudant en tots els actes que ens demanen. La propera seran els actes esportius amb motiu de les festes de Sant Llorenç. He de dir que per a mi totes les col·laboracions són una escola que puc aplicar després al poliesportiu.

I a part dels clubs de l'Illa, heu sortit molt sovint de Menorca?
Hem anat a la Copa del Rei de Bàsquet, a la Copa de la Reina, al congrés de voluntariat olímpic a Suïssa i a molts altres. A Menorca, per exemple, hem assistit als partits del Menorca Bàsquet o al triatló de Fornells, per citar-ne un parell. Jo sempre solec dir que de voluntaris en falten per cobrir esdeveniments però que la gent ha d'estar disposada a fer feina i a tenir sentit de la responsabilitat.

A part d'aquesta tasca voluntària, treballa al Poliesportiu municipal d'Alaior. Quina és la seva funció?
Faig una mica de treball administratiu, però sobretot atenc el públic i controlo les instal·lacions. A més, des de setembre a juny treballo les tardes i faig també de conserge.

Alaior és un poble esportiu?
Sí, hi ha molta activitat. Molts fiets comencen de ben joves a fer esport i agafen un hàbit.

I què és el que més li agrada de la seva feina?
El tracte amb la gent. Hem de pensar que la gent que ve al poliesportiu ve predisposat a passar-s'ho bé, a divertir-se i, és clar, hi ha un ambient de molta vitalitat. I la feina és molt gratificant. M'hi trobo molt a gust. Diria que en el meu cas és gairebé una tasca vocacional.