TW
0

autofitxa
Som n'Elena Amador. Vaig néixer a Barcelona però fa molts d'anys que visc a Sant Lluís. Estic casada, tenim dues filles, na Nuria i n'Ana. Juntament amb la meva germana tenim una botiga sobre decoració. Quan a aficions, el teatre, form part de la companyia Tornam a ser aquí. Avui representem, al Teatre Oar de Sant Lluís, a les 21 hores, l'obra "Tu sí? Idò... Jo també" que repetirem demà a les 19 hores.

"Tu sí? Idò... Jo també!" al Teatre Oar de Sant Lluís avui, a les 21 hores, i demà a les 19 hores. Què explica?
Es tracta d'una comèdia molt divertida de l'estil de la nostra companyia Tornam a ser aquí. "Tu sí? Idò... Jo també!" transcorre en un pis xapat per la meitat en el que un matrimoni, molt de l'estil d'avui en dia, molt consumista, és com un mirall d'una situació de gran actualitat.

Quin és el seu paper?
Faig el paper d'una criada que també fa d'ajudant de dentista i de secretària de l'advocat. És una peça clau en tot l'entramat que es prou enrevessat i divertidíssim. El meu personatge és un dels dos destacats, l'altre és la sogra, que ajuda a que l'embull sigui major. En total són sis personatges sobre l'escenari que dirigeix Tòfol Carreras, (també apareix a la foto que acompanya aquesta entrevista).

Té missatge l'obra?
Sí, demostra fins on pot arribar tot en les relacions personals i concretament les matrimonials...

D'on sorgeix aquesta obra?
L'obra original es titula "Duos sur canapé" i és de l'autor Marc Camoletti. Noltros representam una adaptació que ha fet Jaume Gomila i Aurora Gornals per una companyia de teatre, petita com la nostra, de Barcelona.

Tornam a ser aquí deu tenir un públic molt fidel, no és així?
I tant, el pati de butaques de l'Oar, l'espai del teatre que ens presta l'Església, té una capacitat, per aquesta obra, de 140 localitats, i, si és com en altres ocasions, estarà ple. També hi ha gent de fora de Sant Lluís que ens ve a veure. Les entrades es posaran a la venda al matí i també abans de cada representació. Propostes com aquesta, de grups de teatre amateurs, pens que són interessants i que ajuden a fer poble.

Com han anat els assajos?
Portem des del mes d'abril assajant i ho feim a sobre de l'escenari, aspecte que ens facilita la feina. Primer has d'estudiar a casa, és un exercici de memòria, i després assajam tots junts. L'esforç és important, però com que ens apassiona, ho feim amb molt de gust. L'obra transcorre en tres actes i és molt dinàmica.

La seva afició al teatre, des de quan?
De tota la vida, m'encanta. Et diria que ho vaig descobrir a l'escola i el teatre si t'agrada, t'enganxa. Amb els anys havia anat fent alguna cosa amb els escoltes, però arrel que una de les meves filles es va voler apuntar a teatre jo també vaig acabar-hi i fins ara. M'agradaria dedica-m'hi encara més. A l'any 2005 ens vam presentar a Art Jove i vam anar a Palma, també vam ser a les semi-finals a Eivissa i vam actuar al Teatre Principal de Maó. Cada dos anys representam "Els Pastorells", enguany toca. És realment tot molt entretingut.