TW
0

A la Redacció de Ciutadella del diari "Menorca", hi penja a les parets, la que és, segurament, la col·lecció col·lectiva d'art santjoaner més original i polifacètica. És la conjunció de totes les portades que han il·lustrat les revistes monogràfiques de les festes, que des de l'any 1982 s'han vingut encarregant a pintors i artistes locals.

La primera obra va ser el 1982 de Carmen Vivó, i la van seguir el Pintor Torrent, Jaume Fedelich, Pacífic Camps, Rafel Jofre, Quim Carretero, Biel Camps, Matías Quetglas, Ramon Jesús... i així, seguint una llista de luxe fins a la darrera, la d'enguany, creació de l'artista multidisciplinar Núria Marquès. Un tresor d'originals emmarcats que, fins ara, només s'han vist il·lustrant les revistes, i que Editorial Menorca s'ha decidit, aprofitant el trentè aniversari del suplement santjoaner, a treure al carrer per compartir-les amb el poble de Ciutadella, i d'alguna manera, contribuir a l'essència festiva que durant el mes de juny ho impregna tot.

Després de l'edició en estampes dels quinze primers quadres, regal que es reparteix amb la revista de Sant Joan de 2012, demà divendres s'inaugura, a les 20 hores a l'Espai d'Art Xec Coll, l'exposició que duu per títol "30 anys d'art santjoaner", en la que es podran admirar totes les obres juntes, col·locades cronològicament. A la inauguració, hi estan convidats tots els artistes. L'exposició serà una autèntica festa santjoanera per rememorar i compartir la inspiració que, per encàrrec del "Menorca" van tenir els artistes. La mostra romandrà oberta al públic fins el proper 30 de juny.