Acte. Ana Taltavull i Àlex Marquès assistiren divendres a Girona - C.S.F.

TW
0

El Col·legi Sant Francesc de Sales de Ciutadella ha rebut recentment una de les sis beques "Educar Menjant" que atorga la Fundació Jaume Casademont. La convocatòria que celebrà el seu acte de lliurament el passat divendres al Teatre de Girona, té com a objectiu estimular i promoure totes aquelles iniciatives que es duguin a terme als Països Catalans - o zones de parla catalana- i en l'àmbit educatiu i lúdic de 0 a 16 anys per tal de promoure els valors d'una alimentació saludable en el marc d'una gastronomia que és entesa com a cultura.

En aquest sentit, Calós va presentar un projecte propi que gira al voltant de la preparació d'un menú per a unes convivències escolars. Una proposta del segon cicle de Primària a càrrec de les professores Mari Loly Pons, Tudes Torres, Joana Bosch, Marga Gonyalons, Cisca Bagur i Àlex Marquès.

El premi està dotat amb un total de 3.000 euros, a lliurar en dos plaços. Els primers 1.500 euros ara, i la resta quan el centre presenti la memòria del projecte el curs vinent.

L'esdeveniment al Teatre de Girona comptà amb la presència del batle i la regidora d'educació de la ciutat. Allà assistiren a recollir el guardó la cap d'estudis de Primària del col·legi ciutadellenc, Ana Taltavull; així com la coordinadora del segon cicle de Primària, Àlex Marquès.
Aquestes beques s'atorguen als projectes innovadors que s'apliquin, ja sigui a dins l'escola, ja sigui a fora, però sempre en un entorn de desenvolupament lúdic i educatiu, i que siguin capaços de transmetre amb continuïtat en els infants i els joves un compromís per una alimentació que també sigui un mitjà de coneixement, d'intercanvi i d'identitat cultural.

En aquest sentit, el Col·legi Sant Francesc de Sales aposta per l'elaboració d'un menú de convivències per dur una dieta sana i equilibrada. El professorat planteja un procés enriquidor des del primer moment d'anar a fer la compra fins a l'estudi de cada aliment explicant les seves característiques energètiques o, fins i tot, reguladores, per tal de transmetre als infants el coneixement al detall dels aliments: el seu origen, tipus d'agricultura, tipus de nutrients, tipus d'additius., tipus de conservació, etcètera. Tot mitjançant el treball cooperatiu entre escolars.

L'obtenció d'aquest guardó permetrà fer realitat aquest projecte durant el curs 2012-2013.