Els primers. Estacionats a un carrer del polígon industrial, a l’espera de poder muntar - Cris

TW
0

Molts d'infants de Ciutadella els esperen amb il·lusió des de fa setmanes. Els firaires de la Unión de Empresarios de Atracciones Diversas de Balears, que cada Sant Joan aporten el seu propi caliu a la festa, comencen a arribar des de Mallorca aquesta setmana a Menorca, en compta gotes i per via marítima. Els primers, s'estacionen a un carrer del polígon industrial a l'espera de poder instal·lar-se definitivament al centre del poble per les festes. No poden fer-ho en les immediacions del dic de Son Blanc.

A partir de divendres dia 15, tenen permís per muntar les prop de 20 atraccions que aquest any, com l'any passat, s'ubicaran a la zona d'autobusos de la plaça dels Pins, un espai que, molt cèntric i ja clàssic satisfà als firaires però que pot despertar alguna queixa dels veïns que a casa seva volen descansar.

Nova ordenança
La nova ordenança municipal de Sant Joan, com no podia ser d'altra manera, també afecta els empresaris de les atraccions, de manera que se'ls imposa una fiança de 1.500 euros a les més grans, i de 300 a les petites amb la intenció d'assegurar que la via pública, en aquest cas la zona dels Pins, quedi igual que l'han trobada després de desmuntar la fira.

Així mateix, la fiança és una garantia per fer complir els horaris que s'han establert en referència a la música. El nou horari permet sorolls fins a les 23 hores en dies laborables, i fins a la 1 de la matinada els dies festius. Durant el Caragol des Born, dia 23, i la Convidada, dia 24, els firaires estan obligats a apagar els altaveus de les seves atraccions, per no interferir en els actes protocol·laris de les festes.

La fira es desmuntarà entre els dies 26 i 27 de juny.

Busos, taxis i circulació
Els autobusos que van a les urbanitzacions es traslladen a partir de dia 14 a la zona del carrer Magnífics Jurats, a la plaça Andalusia. Per la seva banda, la parada de taxis es reubica a la Contramurada, a l'avinguda Negrete. I els autobusos que uneixen Ciutadella amb la resta de pobles, queden a la plaça Menorca, vol dir que no canvien d'ubicació.

La circulació des de la plaça del Born cap al camí Sant Nicolau, camí de Baix i Pins queda interrompuda per la fira.