Cati Bosch - R.C.

TW
0

Autofitxa
Som na Cati Bosch, som de Ciutadella i vaig néixer l'any 1986. Vaig estudiar diplomatura de nutrició humana i dietètica, i un pregrau d'educació per a la salut. També m'he format en nutrició infantil i diabetis. Actualment faig feina a l'Hospital Mateu Orfila elaborant menus i atenent les demandes dels pacients. També faig cursets i xerrades sobre alimentació. Quan no faig feina m'agrada llegir, estar en contacte amb la natura i intent fer surf amb el meu company.


Avui dissabte a les 18 hores fa una xerrada a La Quinta Resort & Spa de Son Xoriguer. Quin tema tractarà?

Aquesta ponència que faré està dedicada a les fruites exòtiques o tropicals, procedents sobretot de països amb temperatures càlides i humides. Partint de l'origen, explicaré les propietats d'aquestes fruites, com a grup d'aliment, les vitamines més rellevants que aporten, quines fruites porten més sucre, quines són més hidratants... La idea és enfocar la xerrada perquè els presents sapin triar quines són les fruites que més els convenen tant si estan sans com si tenen alguna malaltia, com diabetis o sobrepès.

Posi'm exemples de les fruites de les que parlarà?

Mango, kiwi, pinya, síndria i meló, que encara que les tinguem tan arrelades aquí també són fruites tropicals, coco, alvocat, maracuià, kumquat que és una taronja petita que es menja amb pell i tot, papaia...

Es podran provar les fruites?

Sí, i tant que sí. Els cuiners de l'hotel han preparat un tast i una mostra de cocteleria associada amb aquestes fruites. N'Andreu Genestar serà l'encarregat de fer els còctels, les mescles més adequades que ressaltin els gustos. Anirem provant i la gent podrà opinar.

Què tenen de bo i d'especial les fruites tropicals?

Tenen una quantitat molt alta d'aigua i per tant són molt refrescants i hidratants. Si pensam en els climes on creixen, ens adonam que aporten a l'alimentació el que més es necessita allà. Aporten una petita quantitat de sucre, vol dir energia, i vitamines A i C que tenen funció antioxidant. Tenen un contingut alt en fibra també, en aquest sentit, les més representatives serien el coco i el kiwi.

En podem abusar de les fruites tropicals?

Sobretot hem de tenir un consum moderat amb el coco i l'alvocat, si som persones amb sobrepès. El coco és molt ric en fibres, però si tenim colesterol no convé gens. Si som vegeterians en canvi, convé que en mengem bastant, perquè aporten magnesi i potasi i greixos vegetals.

Amb quina fruita es queda vostè de tot el ventall tropical?

De les que he pogut provar em quedaria amb tres, el mango, el tamarillo i el maracuià.

En relació a les fruites autòctones que podem trobar aquí quins avantatges tenen les tropicals?

Les fruites autòctones no són tan antioxidants ni aporten tanta vitamina C. Les nostres, en canvi, són més resistents al clima.