Edició. De Balanzó, García i Tur, a la presentació de l’any passat - Arxiu

TW
0

Davant la inesperada anul·lació del festival M-Sona d'enguany, l'entitat organitzadora anuncia al seu perfil facebook que es posarà en marxa per a complir amb la celebració de la convocatòria el 2013. L'associació cultural Es bastió de s'Illa aprofita les xarxes socials per fer-se ressò de la notícia recollida ahir pels diferents mitjans de comunicació.
L'entitat organitzadora ha decidit cancel·lar l'esdeveniment musical per la incompatibilitat dels objectius i finalitats que ells tenien amb el model de gestió i política de l'Ajuntament de Maó respecte a l'ús de places del centre urbà de la ciutat per actes culturals.

Es Bastió afirma que és impossible organitzar el festival a la zona cèntrica de Maó com ho havien fet altres anys degut a que el Consistori només ha ofert l'opció de realitzar-lo al port. A més, asseguren haver-se vist amb una reducció de pressupost respecte l'edició passada, tot i que l'aspecte econòmic no ha estat la causa principal de l'anul·lació.
Per la seva banda, Esquerra de Menorca critica aquesta supressió i titlla de "inconsistents" les decisions en qüestió organitzativa per part de l'Ajuntament.
El partit subratlla "les dificultats que tindran alguns col·lectius per a mantenir les seves activitats i la fallida en la promoció de la música tradicional". "En un moment de crisi", afegeix, "que hi hagi col·lectius que tenguin la capacitat, la imaginació i la iniciativa d'organitzar activitats culturals que serveixen d'alternativa a les que organitzen les institucions, en lloc de ser rebut com a un element positiu per l'Ajuntament, l'única cosa que reben són els entrebancs perquè es puguin realitzar".

Així mateix, reprova la "pèrdua de les places i els espais públics adients, coma a espais d'activitats culturals ciutadanes, convertides unes en aparcaments i altres supeditades a l'explotació privada de les terrasses dels bars". Esquerra de Menorca parla d'un "no model" de ciutat que "només té en compte l'ocupació i organització dels espais en funció d'uns suposats interessos econòmics privats".