Seguí. Entusiasta i molt implicada amb la seva tasca. - A.M.

TW
0

Amb entusiasme i il·lusió, implicada de ple amb la seva tasca al servei dels joves. Mandi Seguí Jover, coordinadora del Institut de la Joventut de Menorca (INJOVE) va ser la tertuliana del dimarts passat a l'Ateneu, qui explicà i donà a conèixer el que és i fa INJOVE, aquest institut que depèn de la Conselleria de Benestar Social i Joventut de Menorca.

Mandi Seguí explicà, les activitats i projectes que es fan al servei dels joves, que be se val la pena donar a conèixer. El Centre d'INJOVE es troba a Sa Casa de Ses Aigües nº 13 de Josep Mª Quadrado de Maó, on es duu a terme tota la organització. Es gestionen albergs i cases de colònies com Sa Vinyeta i Es Torretó a Ciutadella, Santa Eularieta a Alaior o Biniparratx i sa Torre de Son Ganxo a Sant Lluís. Amb servei de punts d'informació a tots els pobles de Menorca. A les instal·lacions de la Casa de ses Aigües, hi ha a disposició dels joves ordinadors i sistema WIFI, pel que hi poden anar amb el seu portàtil i connectar-se.
Seguí va donar a conèixer les activitats d'hivern que s'han dut a terme com tallers de, batukada, cuina per joves, perruqueria i maquillatge, fotografia digital, defensa personal i molts d'altres. També "alternanits" una manera diferent i sana de divertir-se com "una nit al poli" en que es varen anar alternant amb diferents esports, la ruta nocturna de senderisme, el certamen de curtmetratge (per la 3ª edició) i d'altres. Un forma diferent de divertir-se i passar-ho bé.

A més a més, la trobada serví per anunciar, un programa d'estiu atractiu i engrescador com per no deixar perdre l'ocasió. Aventura al Pirineu- set dies per edats de entre 12 i 16 anys (Solana del Segré la Cerdanya)-, Bloody Island Camp Minorca vuit dies per joves de 12 ia16 anys per conèixer la Menorca britànica (Illa del Rei). Joves navegants, quatre dies navegant amb veler al voltant de Menorca, edats de 14 a 18 per aprendre a conviure en espais reduïts. Mèdit: Taller de cinema per edats de entre14 i 25 anys, creació d'un curt metratge. Colònies a Mallorca 12 a 14 anys, 7 dies Colònies a de Sant Pere (Artà). La Granja de Xiao Nóng, de 12 1 16 anys. Conèixer les feines del camp rural, feines i tradicions que es perden, as Pinaret de Ciutadella i "llocs" que tenen sa Custòdia Agrària del GOB. Al mateix temps se'ls donaran nocions de llengua i cultura xinesa acompanyats d'un xinès. I l'activitat estrella de l'estiu, un viatge a Xina: Beijing i Xian, 14 dies per joves de entre 14 i 18 anys. Un viatge cent per cent cultural amb el que aniran sempre acompanyats per dos monitors menorquins i dos professors nadius durant tota la estança a Xina.

Na Mandi va demostrat com des de la Conselleria de Benestar Social i Joventut i a través de INJOVE, s'aposta pels joves, per donar-los alternatives d'oci, assessorament a l´hora de buscar feina, s´els acompanya... i, a més trobaran una gran informació actualitzada cada dia, dins la pagina web. Una interessant tertúlia que contà amb la presència de Cristina Fernández, directora insular de Joventut. Bona feina aquesta que es fa amb, i per els joves.