TW
0

Si no hi ha entrebancs de darrera hora, Ferreries serà el primer municipi de Balears en disposar de fibra òptica. Després de presentar la documentació necessària a l'Ajuntament, Corporación Menorquina de Cable, empresa distribuidora del senyal de la televisió per cable, podria començar a instal·lar el proper mes el cablejat de fibra òptica. Això permetrà donar serveis de televisió, com està fent ara, telefonia i internet, amb una qualitat i velocitat molt superior al sistema actual, Estan abonats al servei de televisió per cable gairebé un miler de domicilis de Ferreries, és a dir, prop d'un 70 per cent del conjunt d'habitatges del poble,

Tota aquesta informació fou donada per Núria Barca, responsable de l'empresa, als assistents a la trobada informativa que tingué lloc el passat dijous a Cas Vesins. Entre d'altres coses, informà que primer faran la instal·lació troncal, per passar, tot seguit, a distribuir la fibra òptica per tot el poble que tenen dividit en tres zones. Si no hi ha entrebancs, a la primera d'aquestes zones, d'aquí a quatre mesos, tots els abonats d'aquest nodo tindran accés al senyal mitjançant la fibra òptica, i al servei de trio (televisió, internet i telefonia) de Corporación Menorquina de Cable. Segons Núria Barca, la quota podria rondar els 40 euros, si la resposta és positiva.

D'entre les preguntes que li feren a Barca, cal fer esment a l'interès dels ciutadans en disposar d'un mitjà a través del qual els abonats poguessin tenir opinió sobre la conveniència de rebre uns canals o altres -a l'actualitat son 70-, una sol·licitud que fou ben rebuda, apuntant a la possibilitat de crear, per part de C.M.C, una pàgina web per a tal fi. També manifestà la intenció d'incorporar algun que altre canal, com "Lemonde Diplomatique".