Consell. Lina Pons, Joan Pons, Santiago Tadeo i Rafa Duran presentaren el documental - Javier

TW
0

El Teatre Principal de Maó acull, a les 20 hores, l'homenatge al baríton Joan Pons que es celebra en motiu de la Diada de Balears. Ahir, a la seu del Consell, es va presentar el documental "Joan Pons, la veu del vent" que aquesta nit s'estrenarà durant l'homenatge.

El documental "Joan Pons, la veu del vent" fa un recorregut per la vida artística del baríton més internacional de Balears que aquest any celebra els quaranta anys de carrera i els trenta anys de la seva primera actuació al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Han realitzat la producció Nova Televisió i IRU. La direcció ha anat a càrrec de Pere Muñoz.

Rafa Duran i Lina Pons van viatjar ahir fins a Menorca per acompanyar Joan Pons i explicar la transcendència del seu treball documental.

Duran va voler recalcar que "ha estat una feina difícil, perquè resumir la trajectòria de Joan Pons és complex, i fàcil a la vegada perquè tractar amb Joan Pons és un plaer". I va afegir "és el documental de l'esforç, hem volgut que no fos avorrit, que quan comença la gent no pensi en quan acabarà sinó que no s'hauria d'acabar mai". La vàlua del baríton també es mesura, segons Duran, per haver estat reconegut a la seva terra, "ser profeta a la pròpia terra no és fàcil". També va assegurar que s'esforçarien al màxim en la difusió, que estan en converses amb el Teatre Principal de Palma per donar-lo a conèixer a Mallorca i amb l'Institut Ramon Llull el volen presentar a Paris i als Catalan Days de Nova York. També es distribuirà per biblioteques, escoles de música i botigues.

Lina Pons, directora de programes, va incidir en la qualitat del documental aportant algunes parts del seu contingut, "també surt el Joan Pons més personal, el que s'emociona recordant al seu pare qui el va animar a cantar; i la relació amb la seva dona, de qui assegura que s'hi tornaria a casar", "hem seguit Joan Pons a París, Roma, hem anat darrera les petjades que ha deixat en els millors teatres d'òpera de tot el món i vull destacar també que sempre que té ocasió agafa un avió per tornar a la seva casa de Ciutadella". Una altra part interessant del documental és la que entrevista a destacadíssimes figures de la lírica que dediquen unes paraules a Pons: Montserrat Caballé, Riccardo Mutti, Franco Zeffirelli, Josep Carreras i Jaume Aragall són alguns dels noms.

Joan Pons va tornar a agrair l'homenatge, "francament, sempre omple de satisfacció a una persona que li reconeguin la seva trajectòria". També va voler evidenciar que el documental "està molt ben fet, la gent que l'ha realitzat s'hi ha implicat molt, fins a polir tots els detalls".

El president del Consell, Santiago Tadeo, per la seva part va voler destacar el fet que Joan Pons sigui un baríton reconegut a tot el món i que per tant hagi passejat el nom de Menorca per tot arreu. Tadeo va assegurar que l'acte d'homenatge d'avui serà molt emotiu.