Llucmaçanes. A Ferreries es durà a terme una iniciativa semblant a la d’aquest poble - Javier

TW
0

El passat dilluns tingué lloc una trobada, a cas Vesins, convocada per la cooperativa ecològica de Menorca (ECONURA), amb la intenció de crear un grup de consumidors ecològics, tal com ja succeeix a Maó, Llucmaçanes, i sant Lluís.

A la convocatòria que hi van assistir una vintena de persones, foren informats per Núria Capó i Tomeu Pons, ambdós, membres de ECONURA, primer: sobre que és i com funciona la cooperativa ecològica i com funcionen els grups de consumidors dels seus productes.

Exceptuant Maó, on la cooperativa disposa de botiga i carnisseria, a la resta d'indrets de distribució, ho fan a un lloc ( cas Vesins), dia i hora determinada, els consumidors dels seus productes va recollir la seva comanda, la qual, la fan via, email, telèfon, tec.

El que ofereix ECONURA, son el denominen senalles tancades, n'hi ha de dues mides, un que té un cost d'uns 20 euros, i l'altre d'uns 10, depèn, si sols hi vols verdura, o verdura i fruita, o verdura i carn, aquestes darreres tenen un cost superior.

Atès que els productes que surten al mercat son de temporada, no sempre hi trobem els mateixos productes Exemple de senalles tancades que dispensen els de la cooperativa: la de 20€ hi podem trobar: patata tendra (2 quilos), una lletuga, bròquil (500 grams), naps i bledes, un manats de cada, fesols (250 grams), betarràvec un manat i un altres de ceba tendra, col romanesco (500 grams), monyaco (500 grams), mongeta tendra (250 grams), i un manat de pastanagues. Si a aquestes senalles hi afegim, un quilo de poma golden, mig de plàtans, i mig més de kiwi, reduint alguna verdura, pot costar uns 22 euros.

Si en lloc de fruita i posem: mig quilo de bistec de porc, altre de carn picada mesclada, i mig més d'estofat de vedella, la pagaríem a 35 euros, val a dir, que si elegim la senalla de menor cost, la quantitat d'ingredients són menors.

Aquesta trobada per donar a conèixer ECONURA, i la creació d'un grup de consumidors, finalitzà amb un tast d'alguns dels seus productes, i la concreció dels primers interessats en formar aquest grup.