TW
0

El bisbe Salvador recorda que la fe cristiana roman unida a la idiosincràsia del poble de Menorca. Davant la festa de Sant Antoni, Abat, patró principal de la diòcesi i festa del poble de Menorca, el bisbe titular, monsenyor Giménez, ha fet pública una reflexió. Té una voluntat de crida per a tots els creients de l'Església Particular de l'illa, però també aspira a adreçar-se a la població en general que vulgui escoltar-lo de bona fe.

En la meditació oberta, el bisbe hi diu que «conèixer el llegat històric ajuda a entendre i acceptar la singularitat del nostre poble». I, en aquest sentit —afegeix— «hem de comprendre que la fe cristiana en general, i sant Antoni en particular, romanen indissolublement units a la nostra idiosincràsia». «La missió de la nostra generació és admetre l'herència dels nostres avantpassats, viure amb autenticitat i coherència la fe del Patró que ens acompanya i transmetre a les futures generacions aquesta celebració festiva que es basa en l'ensenyament de l'Evangeli que tan admirablement va saber viure sant Antoni i que es poden concretar en les següents actituds: amor i servei als més necessitats; relació harmònica amb totes les criatures; austeritat i sobrietat en el viure per aprendre a compartir amb els semblants els béns que posseïm».

Per al bisbe Salvador, l'entrada i repoblació de les terres de Menorca per part d'un rei cristià que posà cloenda a la preponderància musulmana un dia 17 de gener de 1287, «possibilita que, des de llavors, els paràmetres socials i culturals s'enquadrin i romanés aclamat com a patró de la illa aquest sant de la llunyana Tebaida i del llunyà segle IV».

Ara bé, el prelat menorquí també considera oportú advertir que «els cristians no podem reduir les nostres festes al xivarri extern, a la gastronomia o a l'alegre reunió familiar. Reconeixent que tot això és important i significatiu per a la gran majoria de participants, els creients veiem la presència de Déu en l'esdevenir de la nostra història i ens alegra i dóna seguretat suplicant els béns necessaris per a tota la població menorquina».

Com és costum ancestral, el bisbe de Menorca presidirà la solemne celebració eucarística de Sant Antoni, a la catedral, avui dimarts, a les 11 hores, i prendrà part, amb la clerecia menorquina, en la popular processó dels Tres Tocs.