Delegació. Formada per 35 persones, entre elles cinc preveres. - DM

TW
0

Uns trenta-cinc catequistes, d'entre ells cinc preveres, participen fins avui, a la Cinquenes Jornades de formació per a Catequistes a Mallorca. La nodrida participació de menorquins, que aquesta vegada ha vist augmentada la participació com mai, ha pogut gaudir amb la ponència del Bisbe menorquí, auxiliar de Barcelona, monsenyor Sebastià Taltavull.

L'encontre s'inicià a l'església franciscana de la Porciúncula on el prior de la comunitat, feu servir la decoració dels vitralls del temple, fent una preciosa pregària on el Càntic de les criatures, de Francesc d'Assís, brilla en les originals i modernes vidrieres d'aquest temple franciscà.

A continuació, Vicent Llabrés, responsable del secretariat de Catequesi de Menorca, presentà el bisbe Taltavull qui tractà el tema: "Déu parla avui en l'Església i en el món".

Començà la ponència dient que "hem de partir de la certesa que Déu parla avui a la comunitat de creients reunida en el seu nom, i que també ens convida a escoltar-lo en la realitat ampla i diversa del món secular. Som una anella de la cadena en la transmissió de la revelació divina. Aquesta és la nostra màxima responsabilitat i el nostre màxim goig"

Seguí destacant la necessitat de diàleg que té la societat actual, i remarcà la importància que els creients visquem del diàleg amb Déu. Diàleg que ha de partir d'una lectura orant de la Bíblia, des de la lectura, la meditació, la pregària, i que ha de dur a compartir-ho en el cor de la vida. Si partim de la certesa que Déu ha parlat, avui ens hem de demanar, més que mai, com l'escoltem?

Per acabar, la seva documentada xerrada, el bisbe Taltavull, incidí en que l'església i la catequesi tenen raó de ser, si anuncien i ajuden a descobrir al món, el que Déu ha volgut fer-nos arribar des de sempre: "La Paraula". La jornada acabà amb una vetllada de música i cançons mallorquines, que oferiren un grup de cant i ball.

La segona jornada ha permès retre una visita al Santuari de la Mare de Déu de Lluc. Així, el grup de menorquins, inicià als peus de la Verge patrona de Mallorca, la pregària inicial del dia. A continuació, la professora de la Universitat Gregoriana de Roma, experta en l'Antic Testament, Núria Calduch, feu una brillant conferència per apropar els catequistes al Llibre sagrat. Baix el títol: "Déu parla al poble que Ell escull" la professora Calduch feu un acostament d'aquests llibres al coneixement general que ens aporten als creients.

El teòleg mallorquí, Teodor Suau, prou conegut dels menorquins, ens ajudà, en una brillant dissertació, a acostar-nos al coneixement de Déu. Inicià la seva aportació dient taxativament" "De Déu sols se'n pot parlar apassionadament" i acabà afirmant: "Déu es manifesta com Algú que desitja ser estimat. Sols a aquesta llum apareixerà en tota la seva esplendor la manifestació de Déu en la història que conta l'Antic Testament".

Ahir estava previst acabar la jornada amb una darrera xerrada sobre "La Bíblia a la Catequesi" per mossèn Antoni Elvira i amb una visita catequètica a la catedral de Palma, mentre que avui matí està programada una darrera conferència amb el tema: "Déu parla en la persona del seu Fill", per Francesc Ramis, i després el retorn a casa.

Unes jornades prou denses, però amb un contingut prou il·lusionant i apassionant: "la Paraula de Déu per a la Salvació dels homes".