TW
0

Biofitxa
Vaig néixer a Tarragona el 1981, però als sis mesos d'edat vaig arribar a Menorca amb la família. Vaig viure fins els 18 anys al lloc de Sant Pere, as Mercadal. Vaig tenir una educació de contacte amb la natura i anava a l'Escola de Torrepetxina. En la majoria d'edat vaig partir cap a Barcelona on em vaig llicenciar en Psicologia. Vaig treballar en una empresa de recursos humans, però no em sentia identificada amb la feina. Va ser quan vaig introduir-me en el món natural. Tenc una fieta de 20 mesos, na Mikaela, que és la meva afició més gran. Vivim amb el meu home, Marcelo Rosero, músic colombià i gestor cultural.

Després d'anys estudiant i treballant a Barcelona, què l'ha duita a tornar a Menorca?
El motiu principal és la meva filla, per a que es pugui criar en la tranquil·litat de l'Illa que jo vaig tenir a la infantesa. El ritme de vida a Barcelona és estresant, sí és ver que és un bon lloc per aprendre i conèixer gent, però és una ciutat frenètica.

Com se li va despertar l'interès per les teràpies i l'alimentació naturals?
Sempre m'han interessat. Vaig fer un curs d'alimentació energètica amb Montse Bradford i en paral·lel em vaig formar com a terapeuta floral (Flors de Bach). També he practicat el ioga durant anys. Llavors vaig començar un màster en Psicologia Integradora i Humanista i necessitava una feina per a poder estudiar. Va ser quan vaig treballar a una botiga a Barcelona de cosmètica i alimentació natural. També vaig estudiar fitoteràpia.

Ara s'ha embarcat en un projecte empresarial com assessora en cosmètica natural i biològica, il·lusionada?
Sí, vaig pensar que aquí a Menorca hi havia un buit sobre el tema que podia omplir amb els meus coneixements i experiència professional en favor de la salut i la bellesa de les persones.

I quina és la diferència amb la cosmètica convencional?
L'etiqueta de natural està de moda. Vas al supermercat i trobes molts productes de cosmètica, i també d'alimentació en general, que es venen amb aquest distintiu. Però no vol dir que siguin productes lliures de conservants, colorants, derivats del petroli, parabens o químics. La simple etiqueta de natural avui dia ja ven.

Com distingir un producte cosmètic natural de veritat de la resta?
Els productes amb els que treballo intent que tenguin una certificació i una garantia de que estan fents amb ingredients de cultius ecològics i biodinàmics, elaborats amb uns criteris de respecte a la salut i al medi. Són marques reconegudes i de prestigi en el mercat de productes naturals.

Què té d'especial una crema natural front les altres?
Quan et poses crema, penetra a la pell i entra en el sistema sanguini. Llavors és important aplicar-se productes que deixin transpirar la pell i ajudin a que recuperi el seu equil·libri natural. Per exemple, un desodorant convencional impedeix la transpiració del cos i pot ocasionar la formació de quistes, i la presència de químics por ocasionar alèrgies.

Quin és el seu millor consell en bellesa?
Intentar ser el més feliços possible! Cap crema pot substituir els saludables efectes d'una bona rialla. La meva recomanació és millor no ficar-se productes químics a la pell o els cabells, és molt més recomanable utilitzar l'oli d'oliva verge de primera pressió. Millor poc i bo; que molt i dolent, amb efectes secundaris.