trobada. Nombrosos cavallers i amics van estar ahir al costat d’en Leandro - Paco Sturla

TW
0

Una vintena de cavallers van participar ahir capvespre en el replec de "La Estrella", una finca situada a Sant Joan des Vergers, a Maó, celebrat per festejar el 25è aniversari de l'estrena de Leandro Olives Gomila com a cavaller de la qualcada a les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

Nat el 26 de setembre de 1971 a Maó, Leandro Olives treballa com a maquinista a l'empresa HormiRapit i, des de molt fillet, la seva gran afició són els cavalls, tot i que no té antecedents familiars en aquest aspecte. "Me'n record que quan anava a les festes amb mon pare i ma mare m'agradava anar a veure els cavalls, en tost dels capgrossos i gegants. Quan els cavallers anaven a completes i a missa, jo havia de pujar dalt d'un cavall", assegura.

En Leandro vivia al verger de "la Estrella" amb els seus pares i tenia l'experiència d'haver qualcat en ocasions una egua, quan el 1987 va decidir que havia d'aprendre a muntar a cavall, "jo tenia 15 anys i vaig anar a classes a can Marcona. Aquest mateix any vaig sortir per primera vegada a la qualcada de la Mare de Déu de Gràcia". Se'n recorda que aquest primer any va estar un poc nerviós, tot i que l'experiència va ser molt positiva, "a la primera vegada tot ve de nou, resulta complicat manejar el cavall entre tanta gent", assenyala. L'any següent ja va tenir un cavall propi amb el que va sortir a les festes patronals i, des de llavores, n'ha tingut tres més, "el cavall que tenc ara es diu "Xerri" i té 14 anys", explica.

En Leandro va contreure matrimoni civil amb Rosa Camps el 8 de setembre de 2002, "jo anava vestit de cavaller i ens va casar el caixer batle Arturo Bagur, després de la beguda i abans de les corregudes en el Cós", recorda.