batle. El caixer batle, Pere Moll Triay, fent botar el seu cavall, en Pluto, mentre les mans enlaire dels migjorners i visitants deixen entreveure les ganes de bulla - Javier

TW
0

El ruixat que va caure ahir migdia sobre l'Illa va posar en alerta els migjorners. Mentre els carrers lluïen les seves millors gales i els pastissets esperaven per ser posats a taula, la pluja queia amb força sobre sa Plaça fent presagiar el pitjor. La situació recordava a la viscuda el passat diumenge as Castell i, afortunadament, el desenllaç va ser el mateix. Els núvols van donar una treva als veïns des Migjorn que, amb més ganes que mai, van sortir al carrer a gaudir un any més de les festes de Sant Cristòfol. Tot i així, va ser necessari afegir més arena a sa Plaça després de la tempesta per garantir la seguretat dels cavallers.

Després de l'esclat dels primers coets i del lliurament de la bandera del patró Sant Cristòfol a la caixera fadrina, el caixer batle, Pere Moll, va rebre el bastó de Comandament i la Medalla del patró del poble. Posteriorment, va arribar el moment de les solemnes completes, un acte que va comptar amb la presència del bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull.

Mentrestant, els carrers bullien i es Migjorn es convertia en l'epicentre de la festa. Visitants de la resta de localitats de l'Illa arribaven al poble i, poc a poc, trobar un lloc per aparcar el cotxe resultava més complicat.

Passacarrers
Un dels moments més esperats de la festa, abans de començar el jaleo, va ser el passacarrers amb la Banda des Migjorn Gran. Les notes del músics del poble van omplir el carrer Major mentre els cavalls descasaven a les voreres i es preparaven per una nit intensa de bots i gresca.

El president del Consell, Santiago Tadeo; el conseller de Conseller de Cooperació Local, Internacional i Esports, Juanjo Pons Anglada, i la primera tinent de batle, Elena Baquero, així com també la batlessa de Maó, Águeda Reynés i el batle des Mercadal, Francesc Ametller, van ser algunes de les autoritats que van assistir a la tradicional beguda que es va dur a terme a l'antic Ajuntament abans de l'inici de la festa dels cavalls.

Una vegada finalitzat l'acte protocol·lari, el so del tambor i el fabiol va ressonar amb força al carrer Major anunciant la imminent arribada dels caixers a Sa Plaça.

Amb una mica de retard sobre l'horari previst, el caixer batle i la capellana, Bosco Martí, van fer els seus primers bots a ritme de la banda migjornera. A partir d'aquest moment van quedar enrere tots els dubtes i temors del migdia i només va quedar lloc per la festa, que es va perllongar fins a altes hores de la matinada.