TW
0

Les carotes d'enguany evoquen l'estil de les que es veien antigament. Pintades a l'oli, tenen una expressió clàssica que atrau, i representen a personatges de trets exagerats sorgits de la imaginació, acompanyats d'escenes i escenaris lligats a Ciutadella.

Antoni Anglada Saura ha aconseguit enguany unes carotes expressives i més coloristes que l'any passat. Ahir fosquet, el caixer senyor va obrir les portes de Cas Duc per a exposar al públic les carotes que enguany acabaran fetes bocins als Jocs des Pla. De les vuit, només dues es salvaran.

La que Manuel de Soto ha escollit per a quedar-se és la que representa un home clàssic, ferit pel vent, amb un nas exagerat, que s'acompanya de la representació del lloc d'Alputzer Nou. La carota més romàntica de les vuit té un significat especial pel caixer noble: és el lloc propietat de la família i d'on surt el caixer fadrí.

L'altra carota indultada, que serà pel poble de Ciutadella, és la que representa un pirata amb una baldritxa amb l'escena del port i on surt també Es Born i l'Ajuntament.

Les altres que clapiran as Pla representen un pagès amb una boina i una escena de bous llaurant; un home calb, quasi sense dents i grans orelles, amb Es Molí des Cavallitos; un senyor amb un mocador fermat pel cap pel mal de queixal, que apareix amb les vistes des Pla i s'Albufera des port; un senyor de l'època anglesa amb el Castell de Sant Nicolau i un gran arc de Sant Martí o l'home d'un nas llarg i prim amb l'escena d'un ruc que treu aigua d'un pou de torn. N'hi ha una d'especial, la que l'autor dedica al lloc de Montefí, propietat d'un cosina seva que fa poc va morir. Les carotes són açò, l'art efímer, com la vida i la festa.