Fa just un mes, al Casino 17 de Gener s'inaugurava una exposició solidària organitzada pels alumnes de quart d'ESO de l'Institut Josep Maria Quadrado, la recaptació de la qual pensaven destinar-la a finançar un projecte per al poble sahrauí. Seguien l'exemple de companys d'altres anys, els quals, encoratjats pel seu professor d'Ètica, Joan Ferrer, havien assaborit l'experiència d'implicar-se amb una acció solidària.
El fruit d'una d'aquestes accions anteriors va quedar palès la setmana passada amb la inauguració d'una escola a la regió d'Anantapur, a l'Índia, que comptà amb la presència de Maria Llompart. La cooperant menorquina de la Fundació Vicente Ferrer va desplaçar-se fins a Gulyam per representar els alumnes i el mestre ciutadellenc a l'obertura de portes d'unes instal·lacions que volen convertir-se en el centre neuràlgic d'una comunitat composada per 1.523 famílies que engloben una població de 8.390 habitants.
Llompart ha volgut deixar constància d'aquesta inauguració –"la més calorosa, autèntica i sincera que he viscut mai", afirma– i del fet que l'escola que van contribuir a finançar els estudiants del "Quadrado" (presents simbòlicament en una fotografia) s'utilitzarà per les classes de repàs dels fillets durant quatre hores diàries, així com per acollir reunions del comitè del poble, festivals, festes i els diferents programes que desenvolupa la Fundació Vicente Ferrer, com ara el de nutrició o els shangams de dones. Final feliç, doncs, per a una història de generositat que començà a Ciutadella de la mà d'un grup de joves.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.