Representació. L’obra compta amb un repartiment extraordinari - Gemma Andreu

TW
0

Ahir s'estrenà a les 21 hores al coliseu maonès, l'obra teatral "Es Llenegall", original dels autors menorquins Tòfol Mus i Lluís Mangado, on l'acció està situada a finals dels anys 50 o principis dels 60.

El Teatre Principal de Maó es converteix en una taverna, situada a baixamar just davant d'un llenegall, que dóna títol a l'obra que fa reviure aquella època franquista de postguerra, plena de repressió política i d'una educació a l'escola sense cap llibertat.

Escenes de la pobresa i de la crua vida marinera són una mostra de les diferències socials que llavors existien.

L'obra estableix una comparança dels llenegalls amb la vida mateixa, on la gent llenega, s'aixeca i es refà o torna a caure i cerca un punt on poder-se agafar per partir de nou.

"Es Llenegall" dóna l'oportunitat a les noves generacions de conèixer com era la vida en aquells anys i, als que hi eren, a recordar-la amb una mescla de malenconia i tendresa.

L'obra que serà l'acte principal del 25 aniversari del Casal Català de Menorca, està dirigida per Juan Cubas i compta amb un repartiment extraordinari. Des de la recentment guardonada Laura Pons, passant pel propi director, que té el seu paper, per Laura Cubas, Manolo Obrador, Loles Pérez, Damià Borràs, Toni Bagur i Dani Pascual, fins arribar als fillets Nil i Xavi Torras Cubas, néts de Juan i Laura, que, un dia cadascun, interpretaran el personatge de l'alumne de l'escola.

Complementen el text i els diàlegs, un conjunt de peces musicals interpretades en viu pel quartet s'Ensamble (Iris Taltavull, Toni Pons, Santi Bonnin i Carlos Mangado), les quals han estat adaptades a l'estructura del grup.

A més de l'estrena d'ahir, avui diumenge a les 20 hores, hi haurà una nova representació d'"Es Llenegall".